Slovenija
9559 ogledov

Golob vodenje strateškega sveta ponudil Niki Kovač

Nika Kovač Saša Despot Nika Kovač
Okrcal je politike, ki se ne zmorejo vzdržati sovražnega govora.

Nov domnevni napad na Niko Kovač, do katerega je prišlo včeraj, je danes obsodila tudi koalicija. Direktorica Inštituta 8. marec je bila sicer tarča napada že lani, takrat so policisti storilca našli. 

"Včeraj smo bili priča temu, kam vodi sovražni govor," je opozoril predsednik vlade Robert Golob in dodal, da najostreje obsoja "ne samo storilca, ampak vse tiste, ki aktivno spodbujajo sovražni govor in nasilje, še posebej nad ženskami".

"Ta pojav je v Sloveniji postal vsesplošen," je dejal. Ob tem je poudaril, da bi se morali nekateri politiki vprašati, zakaj pri razpihovanju sovraštva sodelujejo tudi sami. 

Napovedal je, da bo vlada ustanovila strateški svet za preprečevanje sovražnega govora, ki se bo prvič sestal že v petek. Poleg predstavnikov s področnih ministrstev in predstavnikov centra nevladnih organizacij bodo v strateškem svetu sodelovali tudi določeni posamezniki na Golobovo osebno povabilo - med njimi Dragan Petrovec in Nika Kovač. Slednji je premier ponudil vodenje in koordinacijo strateškega sveta.

Nika Kovač se je na ponudbo vodenja sveta že odzvala in dejala, da je nad ponudbo presenečena, a da se ji zdi lepa gesta. Dodala je še, da bo odločitev o tem, ali bo ponudbo premierja sprejela, sporočila v petek, je poročala POP TV.

Napad na Niko Kovač je obsodila tudi zunanja ministrica in podpredsednica vlade Tanja Fajon. Vsakršno takšno nasilje je po njenem nesprejemljivo. "Niki Kovač sem dala večkrat podporo, predvsem v zadnji akciji, ko gre za ozaveščanje ljudi v podporo ljubezni." Fajonova je pozvala vse, da se vzdržijo sovražnih komentarjev in nizkih udarcev, predvsem na račun žensk

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 80
  • sandi76 19:35 14.marec 2023.

    Še en lep primer, kako Golob nagrajuje bleferje, brezdelneže, samopromotorje in ostale, ki živijo od državnih sredstev, jemlje pa tistim, ki ustvarjajo !

  • Avatar Antikrist3
    Antikrist3 19:07 14.marec 2023.

    Čestitke Niki za njeno imenovanje. Nika je zagotovo ena najsposobnejših žensk v Sloveniji!

  • Avatar R_D
    R_D 18:28 14.marec 2023.

    Upam, da kdo ne naseda temu sranju. Ona sama je sovražni govor in golob to dobro ve. Ta idiot trdi, če prepovemo vsa družbena omrežja, je ne bo nihče napadel ( js sploh ne verjamem, da jo je). Ta baba ...prikaži več je tako odurna, početje njenega 'inštituta' pa tako sprevrženo, da bo vedno imela sovražnike. Menda ne misli kdo, da vsi podpiramo njene bolane ideje.