Slovenija
48 ogledov

Horvat razrešen, Pirc ostaja

Po razpravi poslancev je Horvat poudaril, da omenjene naloge ne opravlja zato, k Žurnal24 main
Vladaa ni razrešila direktorja Stanovanjskega sklada RS Primoža Pirca, je pa s položaja predsednika nadzornega sveta sklada razrešila Roka Žarniča. Razrešen je tudi Andrej Horvat.

Po naših informacijah vlada na današnji seji ni razrešila Primoža Pirca z mesta direktorja Stanovanjskega sklada RS. Je pa razrešila Roka Žarnica s položaja predsednika nadzornega sveta sklada.

Pirčevo razrešitev je predlagal nadzorni svet sklada že 13. oktobra. Pircu so očitali nepravilnosti pri projektu nakupa stanovanj in hiš v Pivki ter gradnje stanovanj v ljubljanski soseski Brdo.

Razrešili tudi Horvata

Andrej Horvat, ki ga preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada in urada kriminalistične policije preiskujejo v zvezi s postopkimi, vezanimi na izvajanje zakona o razvojni podpori Pomurju v obdobju 2010–2015, je v ponedeljek premierju Borutu Pahorju izročil svojo odstopno izjavo. Slednji je odstop sprejel, uradno pa so Horvata razrešili danes.

Pahor je že prvega decembra lani Horvatu naložil, naj mu ta do šestega decembra pripravi poročilo o njegovi vlogi pri izvajanju javnih razpisov ter javnih naročil v okviru izvajanja zakona o razvojni podpori Pomurju.

Zaradi očitkov o možnem konfliktu interesov in posledično suma korupcije je kabinet istega dne Horvatovo poročilo posredoval komisiji za preprečevanje korupcije in jo prosil za mnenje v zvezi z ravnanjem državnega sekretarja v navedenem projektu.

Komentarjev 1
  • privat 12:04 20.oktober 2011.

    vse politike je trba razrešiti .....še več..potrbno jih je začeti zapirati..