Slovenija
1421 ogledov

Hrane je dovolj, izziv so zaščitne maske in respiratorji

Koronavirus v Španiji Profimedia
Tonin: Vse sile usmerjamo v to, da bo zaščitne opreme kmalu dovolj za vse.

Uprava RS za zaščito in reševanje je danes določila enotni protokol razdelitve zaščitne opreme po občinah. Prednost bodo po navedbah obrambnega ministra Mateja Tonina imeli najbolj izpostavljeni, torej zdravstveno osebje, gasilci, taksisti ... "Vse sile usmerjamo v to, da bo zaščitne opreme kmalu dovolj za vse," je na Twitterju sporočil Tonin.

Koronavirus v Italiji Slovenija Zadnja informacija: 253 okuženih
Koronavirus Zadnji podatki Slovenija Hospitaliziranih 29 bolnikov, trije na intenzivni, dva na meji

Vlada je za zajezitev širjenja koronavirusa v Sloveniji v zadnjih dneh sprejela številne ukrepe. Javno življenje v Sloveniji je danes ohromilo. Pristojni vlagajo napore tudi v zagotavljanje zadostne količine zaščitne opreme, glede tega te dni potekajo sestanki pristojnih ministrov s predstavniki socialnovarstvenih in zdravstvenih zavodov. Tudi danes pa se je sestal krizni štab za spopadanje z novim koronavirusom.

Prehrane in drugih akrtiklov je dovolj

Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek in direktor Direktor Zavoda RS za blagovne rezerve Anton Zakrajšek sta danes zagotovila, da je v skladiščih zavoda dovolj prehranskih in drugih artiklov za večmesečno oskrbo prebivalstva. Večji izziv predstavljajo zaloge zaščitnih mask in respiratorjev. Zavodu bo ministrstvo v prihodnje omogočilo, da bo še dodatno nabavil zaščitna sredstva. Počivalšek verjame, da bodo v kratkem lahko nabavili zadostno število mask. Do srede naj bi jih bilo tako v Sloveniji dodatnih 1,5 milijona.

koronavirus Dobra novica! Zdravje To znano zdravilo naj bi pomagalo proti koronavirusu!

Matej Tonin | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Janez Janša Slovenija Janez Janša sporoča: Končno dobre novice iz EU

Uradni govorec kriznega štaba Jelko Kacin je za Televizijo Slovenija danes poudaril aktivno delo vlade, posameznih ministrstev in podpornih služb, ki pripravljajo vse potrebno, da bi nadoknadili zamujeno. "Da bi vendarle zagotovili minimalne količine zaščitnih sredstev in vse to kar potrebujemo za naslednjo fazo izziva, ki bo seveda veliko težja, kot je ta," je dejal.

Minister za zdravje Tomaž Gantar je danes na videokonferenci notranjih in zdravstvenih ministrov EU pozval Evropsko komisijo k omejitvi zgornjih cen za zaščitno in zdravstveno opremo na ravni EU.

Jelko Kacin Koronavirus Slovenija To so zadnje informacije uradnega govorca kriznega štaba

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Tarrisenta
    Tarrisenta 00:05 17.marec 2020.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite -- Bredhot.Com