Slovenija
26 ogledov

Igra 221 evrov za delnico

Mercator Nik Rovan
Mercator. Gorenjska banka in NKBM zavlačujeta pri podpisu sporazuma.

Ozadje. Pivovarna Laško je včeraj potrdila, da je podpisala sporazum o skupni prodaji deleža v Mercatorju, ki ga je pripravila NLB.

Svežih 36 milijonov
Dokapitalizacija. Delničarji Pivovarne Laško bodo 24. junija odločali o dokapitalizaciji. Potekala naj bi v dveh krogih, cena delnice bo osem evrov, zbrali pa naj bi svežih 36 milijonov evrov.

Sporazum predvideva, da bi Laščani in banke 50,03-odstotni delež družbe, ki jo vodi Žiga Debeljak, prodajali izključno skupaj in prek javnega razpisa. O osnutku smo pred časom že poročali.

Gorenjci na UVK
Vendar del bank – po neuradnih informacijah naj bi šlo za Gorenjsko banko in NKBM – s podpisom zavlačuje. V sporazum hočejo vriniti pogoj, pod katero ceno se Mercatorja ne proda. Neuradno naj bi Gorenjska banka mejno ceno postavljala pri 221 evrih za delnico. Čas pa naj bi si kupovala menda tudi s tem, da je na Urad RS za varstvo konkurence (UVK) že naslovila zaprosilo, ali je sporazum o skupni prodaji skladen s pravili konkurence, čeprav je pred njo to storila že NLB in dobila pojasnilo, da je vse v skladu z zakoni.

Na UVK vsebine zaprosila Gorenjske banke in sporazuma, na katerega se nanaša, niso želeli komentirati. So pa potrdili, da so zaprosilo prejeli. Poznavalci menijo, da bi UVK pojasnilo lahko izdal že v kakšnem tednu in da je pričakovati enak odgovor kot v primeru NLB.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.