Slovenija
26 ogledov

Imajo nove dokaze o poslovanju Jankovića

Lastnik Electe Holdinga Jure Janković je bil v ponedeljek na predlog parlamentar Žurnal24 main
Preiskovalni organi naj bi prišli do novih dokazov o domnevno spornem poslovanju Jureta Jankovića s podjetji s Cipra in iz Liechtensteina. Parlamentarna komisija ga bo znova zaslišala.

Vsaj eno od podjetij, ki so poslovala s sinom ljubljanskega župana Zorana Jankovića, Juretom Jankovićem, ima v Ljubljani parcele, ki so zazidljive postale v mandatu njegovega očeta, sta poročala TVS in Pop TV.

Preiskava naj po bi se po poročanju TV Slovenija (TVS) začela, ko je bančna uslužbenka preverjala nakazila na račun Jureta Jankovića v višini 200 tisoč evrov z računa nekega ciprskega podjetja.

Jureta Jankovića je zaradi omenjenega nakazila zaslišalo sodišče. Na zaslišanju naj bi pod prisego zanikal lastništvo, poslovanje ali pogodbeno razmerje s podjetji na Cipru in v Liechtensteinu. Parlamentarna komisija o gradbenih poslih je Jureta kazensko ovadila, ker je pred sodiščem lažno pričal, je dejala predsednica komisije Alenka Jeraj iz SDS. Napovedala je, da ga bo parlamentarna komisija zaslišala znova.

Zaposluje institucije

S posli Jureta Jankovića sta se že lani začela ukvarjati specializirani oddelek tožilcev za pregon organiziranega kriminala in Nacionalni preiskovalni urad, a še vedno teče predkazenski postopek. TVS je poročala še, da je sporna nakazila preverjala tudi davčna uprava.

O poslih sina ljubljanskega župana naj bi si dopisovala tudi banka in urad za preprečevanje pranja denarja. Tako je namreč poročal Pop TV, kjer Jureta povezujejo s ciprskim podjetjem Blue Train Investments, ki je v Ljubljani zemljišča kupovalo in jih, potem ko niso postala zazidljiva, prodalo naprej. Posloval pa naj bi tudi s podjetji na Deviških otokih.

Že volilna mrzlica?

Zoran Janković je za Pop TV dejal, da je njegov sin samostojen in polnoleten ter da je prepričan, da vsako transakcijo lahko pojasni. Opozoril je, da je tudi v javnosti znano, da si je med drugim sposodil dva milijona evrov. Kot pravi, v tem ne vidi nobenega problema, zdi pa se mu, da se pred njegovo odločitvijo za kandidaturo na parlamentarnih volitvah "stopnjuje volilna mrzlica".

Komentarjev 8
  • Veteran 20:46 13.marec 2012.

    Končno bo tudi mešetar Janković občutil roko pravice.

  • privat 12:48 02.oktober 2011.

    kdo koga jeb..?? Kaka smo mi družba??...Po tem pa bojo zopet stokala kako smo zadolžena država??? Naibolje da državo predamo v vodsto Norveške...naša zavest je bolana! Novinarji spijo,policija dela samo v okvirjih prometnih prekrškov, predsednik ima druga dela....

  • principiumnovum 09:53 01.oktober 2011.

    Gulazn eldeesarska nam je vsem v pogubo!