Slovenija
319 ogledov

Išče se novi član ekipe Borisa Štefaneca

Boris Štefanec Anže Petkovšek
Išče se namestnica oziroma namestnik predsednika Komisije za preprečevanje korupcije (KPK).

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je podpisal javni poziv za zbiranje kandidatur za namestnico oziroma namestnika predsednika Komisije za preprečevanje korupcije (KPK). Predsednik republike namestnico oziroma namestnika predsednika KPK imenuje izmed kandidatov, ki mu jih po končanem izbirnem postopku posreduje izbirna komisija.

Zbiranje kandidatur bo po pojasnilih Urada predsednika Republike Slovenije potekalo do 27. oktobra 2017 do 15. ure.

Hkrati z javnim pozivom za zbiranje kandidatur je predsednik republike danes pozval vse institucije, ki so po Zakonu o integriteti in preprečevanju korupcije dolžne imenovati člane izbirne komisije, da to storijo najpozneje v zakonsko določenem roku 30 dni.

Ob tem so v kabinetu Boruta Pahorja poudarili, da je predsednik že večkrat neuradno in uradno predlagal spremembo tega postopka, saj meni, da je premalo transparenten. V postopku ima izbirna komisija veliko moč, a hkrati nobene odgovornosti, predsednik pa lahko njeno mnenje samo sprejme ali zavrne.

Imenovanje nove predsednice oziroma predsednika namestnika predsednika KPK je potrebno, ker je Alma Sedlar Pahorja 12. septembra obvestila, da nepreklicno odstopa z mesta namestnice predsednika KPK. V odstopnem pismu, ki ga je najprej povzel Večer, je navedla, da odstopa zaradi sistematičnega onemogočanja opravljanja funkcije in dela, šikaniranja, degradacije in diskriminacije. Šlo pa naj bi tudi za odstop iz protesta, ker si je politični vrh več kot tri leta zatiskal oči pred razmerami v KPK.

razno 29.11.13. izpraznjene kpk, foto: zurnal24 Odstop namestnice KPK Slovenija Alma Sedlar odstopila z mesta namestnice predsednika KPK
Komentarjev 4
  • Tine123 18:10 29.september 2017.

    A ima Darko Stare iz KPK še offshore firmo na sejšelih? Vprašajte ga malo o tem novinarji... telih pralcev denarja imam poln k...

  • Avatar Leon
    Leon 15:40 29.september 2017.

    Berem ,da se je v Sloveniji pojavil tifus .....................?

  • Avatar Leon
    Leon 15:35 29.september 2017.

    Še zadnje sramotno dejanje nekdanjega predsednika ................The End .

Sorodne novice