Slovenija
8613 ogledov

Iza in Samo Login začenjata nov posel v Srbiji

Outfit7
Najbogatejši slovenski par bo ekološko kmetoval v Srbiji.

Najbogatejši slovenski zakonski par, Iza in Samo Login, sta v Srbiji kupila več kot 4000 hektarov kmetijskih zemljišč, poročajo srbski in hrvaški mediji. 

"To bo največja platforma ekološkega kmetijstva v Evropi," je za medije povedal Branislav Nedimović, minister za kmetijstvo, gozdarstvo in vodno gospodarstvo Srbije in dodal, da se za ekološko kmetijstvo v Srbiji odloča vedno več kmetov. 

Slovenska investitorja, ki sta zaslužila s priljubljeno aplikacijo Talking Tom, sta po besedah ministra kupila za več kot 4000 hektarjev zemljišč v Banatu. 

"Na 3800 hektarih želijo ustvariti ekološko kmetijsko proizvodnjo," je povedal Nedimović. "Prepričan sem, da bo to največja platforma ekološke kmetijske predelave v Evropi." 

Talking Tom  | Avtor: Promo Promo

V skladu za ekološko kmetijsko pridelavo je po besedah ministra 24.000 hektarjev zemlje, ekološka pridelava raste, vlada pa zanjo zagotavlja tudi subvencije. 

Denar, štetje denarja Slovenija Najbogatejša Slovenca imata kar 689 milijonov evrov premoženja

Narašča tudi priljubljenost ekološke hrane, zaradi česar so njene cene za 20 do 50 odstotkov višje v primerjavi z običajno pridelanimi kmetijskimi proizvodi. Dodatni motiv za ekološko pridelavo je subvenicja v višini 221 evrov na hektar zemlje.

Premoženje zakoncev Login, ki sta glavna ustanovitelja podjetja z razvedrilnimi mobilnimi aplikacijami Outfit7, ocenjujejo na 689 milijonov evrov, kar je toliko kot lani.

Podjetje so sicer ustanovitelji januarja 2017 za milijardo dolarjev prodali kitajskemu holdingu United Luck Group.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Ender3 14:33 25.avgust 2021.

    Dobra investicija je, nakup zemlje in vse, kar si s tem ustvariš za preživetje. Cena hrane bo itak šla v nebo. Samo zakaj izbrati Srbijo, kaj ni zemljišča v Sloveniji, je birokracijo in foušija prevelika ?

  • marsal22 13:18 25.avgust 2021.

    ha , ha ! Si bosta zapomnila Srbijo !