Slovenija
5241 ogledov

Janković o tem, ali bo plačal Jelinčiču

Zmago Jelinčič Saša Despot
Odločitve o tem, ali bo treba Jelinčičevo hišo v Ljubljani rušiti ali ne, še ni. Ljubljanski župan pa je že povedal, da treh milijonov, kolikor naj bi za hišo želel Jelinčič, občina ne bo plačala.

Ljubljanski župan Zoran Janković se je odzval na poročanje portala Necenzurirano, da je hiša predsednika SNS Zmaga Jelinčiča na križišču Tobačne ulice in Bleiweisove ceste predvidena za rušenje. V prostorskih aktih občine, ki jih je ta sprejela leta 2009, naj namreč ne bi več ležala na stavbnem zemljišču, ampak na območju, predvidenem za gradnjo ceste za sosesko z več stolpnicami.

Janković je potrdil, da je bil občinski prostorski načrt spremenjen, kakšna bo usoda hiše, pa je po njegovih besedah odvisno predvsem od investitorja soseske, ki pa se je do zdaj večkrat spremenil. Do zadnje spremembe je prišlo pred letom in pol, novi lastnik pa občini še ni predstavil svojih namenov, je povedal. "Ali je treba vilo nujno porušiti ali pa je mogoče graditi kljub temu, je še vedno odprto," pravi Janković. "Gre za to, da bo tisti, ki bo gradil, prišel z nekim predlogom in potem bomo videli, kako bomo ravnali," je dejal.

O tem, da namerava Jelinčič prodati hišo, v kateri ima sedež tudi stranka SNS, smo že pisali. Jelinčič naj bi hišo prodajal za tri milijone evrov. A toliko Mestna občina Ljubljana ni pripravljena dati. Župan Janković je deja, da zagotovo občina ne bo plačala treh milijonov evrov, kot naj bi zanjo zahteval Jelinčič. Ena od možnosti je tudi razlastitev.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • sam1 15:30 23.februar 2023.

    Upam,da bo poštenjak pošteno plačal bivši in ji dal vse,kar je včasih trdil,da je zraslo iz njenega premoženja......

  • robi2107 01:06 22.februar 2023.

    No, Zgubo, kdo je zdaj glup?

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 00:35 22.februar 2023.

    No upam, da Jelinčič dobi kar je iskal.