Slovenija
133607 ogledov

Jelinčič ima vsega dovolj. Seli se!

Zmago Jelinčič vila v Žusterni Saša Despot
Zmago Jelinčič prodaja svojo hišo v Ljubljani. Seli se. Preverite, kam.

Zmago Jelinčič prodaja svojo hišo v Ljubljani, danes poroča portal Necenzurirano.si. V hiši na Bleweisovi ulici ima sedež tudi stranka SNS, katere predsednik je. "Prodal bom hišo v Ljubljani in se preselil na morje," je potrdil, ob tem pa ostal skrivnosten, saj ni želel razkriti, kdaj se bo to zgodilo. "Ko bo priložnost za to," je bil kratek za omenjeni portal. Tudi za nas je sicer septembra lani povedal, da želi vilo v Ljubljani prodati, da bi hčerki, ki bo študirala v Belgiji, tam kupil stanovanje. Več o tem tukaj

Zmago Jelinčič Magazin Zmago Jelinčič: "Monika mi spet grozi"

Neuradno so novinarski kolegi izvedeli tudi to, da Jelinčič svojo hišo na lokaciji povsem blizu centra prodaja za 3 milijone evrov. "Natanko toliko od njega v postopku razveze zahteva njegova nekdanja soproga Monika Zupanc, uradna lastnica vile z bazenom v Žusterni pri Kopru, kamor se želi preseliti Jelinčič," dodajajo na Necenzurirano.si.

državni zbor parlament Magazin Naš politik: "Jaz bi grde babe kar prepovedal!"

A Jelinčičeva želja po treh milijonih utegne ostati le pobožna, ugotavljajo novinarski kolegi, saj da zemljišče, na katerem stoji njegova hiša, že dolgo ni več stavbno, pač pa namenjeno prometnim površinam. Dodajmo, da hiša stoji le nekaj metrov stran od železne proge in ene bolj prometnih cest v Ljubljani. Gre sicer za kompleksno zadevo, ki sega daleč v leto 2009, ko je bil sprejet prostorski načrt, a je izgradnja zaradi stečaja investitorja, družbe Imos – G novih 600 stanovanj v devetih stolpnicah padla v vodo. Načrt je predvidel tudi veliko podzemno garažo s kar 3600 parkirnimi mesti.

"Leta 2020 je kompleks iz stečajne mase na dražbi kupilo podjetje AS57, zanj pa odštelo 25 milijonov evrov. Zaenkrat je na zemljišču parkirišče, na katerem po visokih cenah parkirajo obiskovalci bližnje upravne enote. Od tega, kdaj se bo začela gradnja, je po naših informacijah odvisna tudi usoda Jelinčičeve parcele," piše Necenzurirano.si.

Dodatna težava za Jelinčiča, ki sicer zatrjuje, da je pred prodajo hiše "vse v najlepšem redu", ta, da je na hišo plombo vpisala nekdanja soproga. "Četudi bi našel kupca, ki bi bil pripravljen zanjo plačati tri milijone evrov, bi se morala s prodajo strinjati tudi nekdanja soproga. To pa bi bilo le v primeru, da bi ji izplačal zahtevano vsoto," opozarjajo kolegi s portala Necenzurirano.si.

 

Komentarjev 30
  • Idioti 14:37 08.februar 2023.

    Ne gre tu za pravo ceno vile , ampak želi Padalec najti nekoga , ki bo podpisal na 3 miljone , družba , ki je pa kupila plac od IMOSA ima kod sosed predkupno pravico . In nobeden mu ne ...prikaži več bo mogel očitati korupcije ali kakšne malverzacije . Hiša je pa vredna še ne miljon , kajti pod oknom ji gre 2 tirna primorska žleznica in pa 2 pasovna glavna prometna žila !

  • c4bd683d7c5158c937448d2f9cbff95a44c1fd18 10:28 07.februar 2023.

    če gre s tega planeta, me obvestite, sicer pa me ta "glupi" model ne zanima

  • srecnii 00:17 07.februar 2023.

    lopov