Slovenija
73118 ogledov

Janša za lahko noč spustil še eno nad RTV

Janez Janša
Za premierja je na RTV Slovenija od informativnih oddaj vredna ogleda le vremenska napoved. V bran nekdanji kolegici se je vmešal Slavko Bobovnik.

Premier Janez Janša je v hipnem odgovoru na tvit svoje zveste sledilke z uporabniškim imenom Darinka Vrabič izrazil sveže mnenje o nacionalni televiziji. Vrabičeva se je v odziv na gostovanje svežepečenega poslanca LMŠ Janija Möderndorferja (in ministra Tomaža Gantarja) vprašala, ali bo voditeljica oddaje Politično Tanja Gobec kdaj povabila na pogovor tudi predsednika vlade.

Janša je odgovoril v svojem stilu. 

Janez Janša Janšev zapis Slovenija Basen o nas žabah, skuhanih v mlačni vodi ter grožnjah s smrtjo

Janez Janša je sicer v oddaji Tanje Gobec že večkrat gostoval. Nazadnje januarja letos, ko je izjavil znamenite besede, da je takratna vlada Marjana Šarca že politično truplo. Pol meseca kasneje je Šarec napovedal odstop.

RTV Slovenija je v zadnjih dneh pod hudim pritiskom Janše, stranke SDS in stranki prijaznih medijev, še posebej po odmevnih oddajah Tarča, v kateri so razkrivali sporne vladne posle z zaščitno opremo. Janša bo v ponedeljek celo prvič imel stalno rubriko na Nova24TV in bo tam vsak teden govoril o političnem dogajanju ter odgovarjal na  vprašanja gledalcev.

Janez Janša Slovenija Janez Janša bo imel na televiziji svojo oddajo

V ponedeljek bo sicer prva seja spremenjenega programskega sveta RTV, v katerega je vlada imenovala več svojih predstavnikov, prav tako so bili imenovani nekateri njej naklonjeni člani iz civilne družbe. Na prepihu je mesto generalnega direktorja Igorja Kadunca.

generalni direktor RTV, Igor Kadunc Slovenija Ponedeljek bo drugačen tudi za RTV Slovenija

Na spletu pa je na pobudo Inštituta dr. Antona Korošca in časopisa Slovenec zaokrožila peticija Odgovornost.je za ukinitev rtv-prispevka. Njeni avtorji se zavzemajo za "možnost prostovoljne dodelitve tega prispevka mediju po lastni izbiri državljana". Pozivajo tudi k ustavitvi "političnega aktivizma v medijih, še posebej javnih, kot je RTVS". Peticija je doslej pritegnila 3770 podpisnikov.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 45
  • kritikus 18:15 24.maj 2020.

    Samo 3700 jih je podprlo za ukinitev RTV prispevka a 2 Miljona je pa za pa kva vam je

  • kapibara 15:47 18.maj 2020.

    Naj povejo koliko 10 tavžnt evrov, so dali za svetovanje šparanje pri programu, pa jim je prisklednik samo napisal, ponavljajte oddaje- vsi se spomnit ko so ponavljali Dnevnike.. e to je ta izplen te preklemano predrage ekspertize.. Pa kako so ...prikaži več si Božičnico / 13 plačo izplačali. S prodajo satelitskih kanalov, kupljenih z rtv prispevkom, prodajo prikazali kot dobiček in vala....

  • leonardo 12:54 18.maj 2020.

    Dokler se bomo oglašali na njegove provokacije bo JJ blestel in vodil takšno vlado kakršno pač ima. Ko bomo pa na vse njegove nore tvite in čivke razjarjeno odgovarjali nam ni pomoči. Ignoranca bi ga vsekakor bolj prizadela, kaj mislite?