Slovenija
46 ogledov

K Fišerju še pred koncem postopka

Goran Klemenčič Anže Petkovšek
Sestanki. Šef KPK obiskal preiskovanca.

Preiskava. Odhajajoči predsednik Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) Goran Klemenčič se je sestal z generalnim državnim tožilcem Zvonkom Fišerjem, čeprav preiskovalci že od lanskega junija preiskujejo njegovo domnevno koruptivnost. 

Dobila sta se le enkrat

Preteklo sredo je Klemenčič obiskal Fišerja na vrhovnem državnem tožilstvu (VDT). S kakšnim namenom, ni znano, saj na KPK tega ne želijo pojasnjevati. Zagotavljajo le, da sta se Klemenčič in Fišer doslej dobila le enkrat. "Edini tak sestanek je bil 4. decembra, dogovorjen pa je bil že dober teden prej," poudarjajo na KPK. Fišer in Klemenčič sta se torej za sestanek dogovorila že, ko še ni bilo znano, da bo celotno vodstvo KPK nepreklicno odstopilo. 

Postopek bo še trajal

Fišerja skupaj z nekdanjim ministrom za pravosodje Alešem Zalarjem komisija preiskuje zaradi domnevno spornega zaposlovanja na vrhovnem tožilstvu. Boštjan Škrlec, tedanji državni sekretar pri ministru Zalarju, je bil namreč nezakonito imenovan za generalnega direktorja VDT, kar je lani s pravnomočno sodbo ocenilo tudi upravno sodišče. KPK pa preverja vlogo oziroma morebitno nezakonito posredovanje Fišerja in Zalarja pri tej zaposlitvi, saj je prejela prijavo proti obema. 

Na KPK sicer ne želijo napovedovati, kdaj predvidoma bodo postopek proti njima zaključili. Ker je tajen, tudi ni znano, ali je v preverjanje prijave kot eden od preiskovalcev vključen prav Klemenčič. KPK namreč za zdaj ni zagotovila, da Klemenčičev obisk pri Fišerju ni kakorkoli povezan s postopkom, ki ga komisija vodi proti generalnemu državnemu tožilcu. 

Komentarjev 1
  • privat 07:21 09.december 2013.

    vse bodo pokradli...vsaka čast klemenčiču,samo vse je zaman!