Slovenija
1306 ogledov

Kampanja v Celju: "Brezsramno širjenje razdora!"

Bojan Šrot Matija Kovač Celje plakat Facebook
Tik pred drugim krogom lokalnih volitev je kampanja v mestu ob Savinji postala malce bolj vroča.

V drugem krogu županskih volitev se bosta v Celju pomerila dolgoletni župan Bojan Šrot in Matija Kovač. Slednji, ki volilce nagovarja kot neodvisni kandidat, je sicer član Levice.

V prvem krogu je Šrot dobil 46,9 odstotka glasov, Matija Kovač 33,1 odstotka. Volilna udeležba je bila 41,24-odstotna.

V petek je Kovač na svojem Facebook računu objavil fotografije svojih predvolilnih plakatov, ki so se jih lotili neznani vandali.

"V zadnjih dneh volilne kampanje smo bili priča stopnjevanju pritiska s strani protikandidata in nekaterih posameznikov, ki brezsramno širijo razdor med ljudmi, ter žaljivemu vandalizmu neznanih storilcev. Takšnega Celja si ne želim. Kljub temu, da gojimo visok nivo politične kulture, kar je razvidno iz vseh soočenj in naše celotne kampanje, ti pritiski na žalost ne pojenjajo, se celo stopnjujejo," je zapisal Kovač. 

"Ne pozabimo, vstopili smo v adventno obdobje. V ponedeljek, 5. 12., ko se poleže volilna mrzlica, bomo vsi skupaj iskali duhovno, se simbolično poslavljali od leta in iskali žarke upanja v prihajajočem obdobju," je še zapisal Kovač in vse pozval, naj se vzdržijo provokacij, podtikanj in blatenja.

Šrot, ki kandidira s Celjsko županovo listo, je pred drugim krogom dobil podporo SLS, SDS in NSi. Kovača je poleg Gibanja Svoboda in SD podprla še lista Za Celje.

Celjski mestni svet šteje 33 članov. Šrotova Celjska županova lista je pridobila devet mest, dva manj kot pred štirimi leti. Gibanje Svoboda bo zastopano z osmimi svetniki, SDS s petimi, SD s tremi, Celjska neodvisna lista ter skupna lista Levice in Vesne s po dvema, s po enim pa Lista za Celje, Nova Slovenija, SLS in Stranka za delovna mesta. Šrot lahko skupaj s SDS, SLS in NSi sestavi koalicijo 16 svetnikov, za večino potrebuje še enega.

Komentarjev 10
  • jakec1575 15:05 02.december 2022.

    Fascinira Šrotovo oklepanje položaja po 24 letih. Kar si imel pokazati navadno pokažeš po 10 letih. Zakaj Šrot ni dec in da prostor novemu svežemu obrazu ne vem. To ve samo on. Djestvo je, da moramo sprejeti zakon. Najvec 2 ...prikaži več zaporedna mandat in morda 3 skupno. Ceprav je 8 let dovolj, da pokažeš potencial.

  • Avatar Antikrist1
    Antikrist1 14:43 02.december 2022.

    Klasična kultura desnuharskih podgan!

  • SamoResnica 14:21 02.december 2022.

    Jaz ne poznam Matije, ampak dejansko kdorkoli bi bil namesto Šrota bi bil po mojem boljši. Na oblasti je koliko? 24 let? Jankovič je 16 let, pa ima kaj za pokazati, Šrot pa nima za pokazat skoraj popolnoma nič. CELJE ...prikaži več si zasluži VEČ in BOLJŠE!

Sorodne novice