Slovenija
14 ogledov

Kanglerja naj bi ovadili

(Foto: Nino Verdnik) Žurnal24 main
Mariborskega župana Franca Kanglerja naj bi ovadili zaradi suma zlorabe položaja. Šlo naj bi za posel, povezan z nakupom zemljišča za toplarno.

"Z ovadbo uradno še nismo seznanjeni, zato je tudi ne moremo komentirati," nam je povedal Simon Potrč iz kabineta mariborskega župana.

O tem, da pričakuje novo ovadbo, je za Žurnal24 Kangler spregovoril prejšnji teden. Dejal je, da pričakuje ovadbo, ki bo "po istem vzoru kot prejšnja, da sem predlagal mestnemu svetu določitev lokacije za center za ravnanje s komunalnimi odpadki. Glede na to, da so ti, ki pišejo kazenske ovadbe, takšni strokovnjaki za lokalno samoupravo, bom odpustil moje pravnike na občini in začel zaposlovati kriminaliste."

Poleg Kanglerja naj bi bile ovadene še štiri osebe. Peterica naj bi občino oškodovala za približno šest milijonov evrov, poroča Delo.

Koruptivno
Kangler naj bi bil ovaden zaradi zemljišč za toplarno. Zgodba ima dobri dve leti staro brado, posel pa je komisija za preprečevanje korupcije, ki jo je tedaj še vodil Drago Kos, označila za koruptivnega, so pisale Finance.

Mariborski občinski svet je oktobra leta 2008 po hitrem postopku odobril zamenjavo zemljišč s podjetjema MTB in MIK Celje, ki sta ta zemljišča kupili dober mesec prej. Zemljišča so morali nato odkupiti, občina pa naj bi bila pri tem oškodovana za okoli šest milijonov evrov.

Kangler je v odzivu na mnenje protikorupcijske komisije poudaril, da so ravnali v skladu z zakonom in menjalno pogodbo sklenili pod ugodnimi pogoji.

Že druga ovadba
Proti Kanglerju in še štirim osebam je bila kazenska ovadba vložena že lani, in sicer zaradi izgradnje Doma pod Gorco. "Moral sem priti na prve strani časopisja. Na tapeti pri ministrici Katarini Kresal smo samo mi iz desne politične opcije," se je takrat na ovadbo odzval Kangler.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.