Slovenija
20838 ogledov

Kaprica Levice: za 10 dni želijo menjati predsednika

poslanci Levica Državni zbor/Sušnik Matija
Čeprav se bo novi sklic parlamenta sestal že v kratkem, v starem še ni konec kadrovanja.

Devetdeset aktualnih poslancev je zaradi zadostitve formalnostim povabljenih še na eno uradno sejo. Sejo sta "zakuhala" minister v odstopu Jože Podgoršek in spor v stranki Levica.

Pravila določajo, da mora predsednik vlade v roku desetih dni od prenehanja funkcije ministru v državni zbor predlagati novega kandidata, lahko pa  ministrsko delo prevzame tudi sam. Minister za kmetijstvo Jože Podgoršek je odstopil potem, ko so mediji razkrili, da je račun za njegovo zasebno dopustovanje v bohinjskem hotelu v višini 800 evrov poravnala družba KŽK. Slednja je v sodnem sporu s kmetijskim ministrstvom glede najema državnih zemljišč.

Kdo bo dober mesec zasedal mesto kmetijskega ministra, še ni znano. 

Jože Podgoršek | Avtor: Profimedia Profimedia

Tomićevi ne privoščijo

Poslanci pa bodo morali iz svojih vrst za pičlih deset dni ustoličiti tudi novega predsednika odbora za kulturo. Dosedanja predsednica odbora Violeta Tomić je namreč 11. aprila zaradi spora zapustila poslansko skupino Levice, s tem pa ji je po mnenju stranke in glede na razrez delovnih teles prenehala tudi funkcija predsednice odbora za kulturo. Levica zdaj zahteva, da se za predsednika odbora za kulturo imenuje poslanec Primož Siter. 

Kolegij predsednika DZ Igorja Zorčiča se bo sestal v torek 3. maja in določil dnevni red seje. Ta bo potekala še isti dan. 

Novi sklic DZ, ki je bil izvoljen na nedeljskih državnozborskih volitvah, se bo sicer predvidoma formiral okrog 13. maja.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 12
  • rd2dmk2 22:44 01.maj 2022.

    vsi skačete o kaprici levice. to da pa je treba menjat ministra, pa nikomur mar. niti o tem da se malo popraskajo za ušesi, povrtajo po nosu in počohajo po jajcih in se vprašajo ja zaboga kdo je potem plačal ...prikaži več sobo ? se vam ne zdi mal čudno da KŽK plača sobo ministru ? a ne bi rajš kdo kakšno komisijo sklical. da se preveri ali je to prvič ali n-tič da se takole rešuje kakšen kmetijski najem ali pa kaj podobnega. ampak rabote desnih so vedno ok, levi pa če stopijo na vašo senco, pa je hudič.

  • bobubob 17:43 01.maj 2022.

    Še dobro, da imajo levi tako visoko zavest - plačo si je namreč treba z nečim zaslužiti, torej konstruktivno delajo.... Za negotovo prihodnost se nam s takimi na čelu ni treba bati. Ker vemo, česa so sposobni in se znamo ...prikaži večmo na to pripraviti. Kot nekdaj v jugi.... Pogoje za njihov vzpon pa so ustvarili takoimenovani desni - ki so se res potrudili, da so nas prestrašili, sprli in zastrupili.

  • mph2 12:14 01.maj 2022.

    Nobena kaprica, vsak dan več, ko so banditi na oblasti, delajo novo škodo, kar je veliki vodja padel v blato pri večini volilcev, pa se še izrecno trudijo delat še več škode, posledice pa že vnaprej pripisujejo naslednji vladi. Pokvarjenost, da ji ni para.

Sorodne novice