Slovenija
4977 ogledov

To službo je SD uredil Milanu M. Cviklu, prijavljeni na razpis so izviseli

Jerca Legan Cvikl Osebni arhiv
Kandidat za mesto viceguvernerja je lahko tudi oseba, ki se za funkcijo ni prijavila.

Koalicija bo za predsednico računskega sodišča podprla prijavljeno kandidatko Jano Ahčin, za viceguvernerja Banke Slovenije pa predlaga kandidaturo Milana M. Cvikla, ki ni med prijavljenimi, so STA povedali v koaliciji. Predsednik republike je v sredo napovedal še neformalna posvetovanja, predloga kandidatov naj bi v DZ poslal naslednji teden.

Koalicija se je uskladila glede podpore Ahčinovi, poleg katere so se za funkcijo predsednika računskega sodišča prijavili še Miroslav Kranjc, Dušan Sterle in Aleksej Šinigoj. Predsednik republike Borut Pahor mora kandidata izbrati med prijavljenimi.

Kandidat za mesto viceguvernerja pa je lahko tudi oseba, ki se za funkcijo ni prijavila. Na vnovični javni poziv predsednika republike so kandidature sicer oddali Primož Dolenc, ki je viceguvernersko funkcijo opravljal do začetka aprila, Miha Mihič, Matjaž Noč in Sibil Svilan. A kot so danes povedali v koaliciji, so se na predlog SD uskladili glede podpore Cviklu.

denar inflacija Slovenija Vaše premoženje se bo stopilo, tako visoko inflacijo napoveduje Banka Slovenije

Predsednik republike je v sredo po zaključku posvetovanj z vodji poslanskih skupin napovedal, da bo do konca tedna sicer opravil še en krog neformalnih posvetovanj in da bi lahko predlog kandidatov v DZ poslal v začetku naslednjega tedna.

DZ tako o kandidatu za viceguvernerja kot o kandidatu za predsednika računskega sodišča odloča na tajnem glasovanju, za izvolitev je potrebna absolutna večina ali 46 poslanskih glasov.

Komentarjev 33
  • Tara_Farrell 16:30 16.junij 2022.

    Google zdaj plačuje od 99 do 140 dolarjev na uro za spletno delo od doma. Moja zadnja plača je znašala 18.537 $ od tega lahkega in preprostega dela. To je neverjetno in dobički so neverjetni. ........>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐬𝐡𝐝𝐨𝐰.𝐂𝐨𝐦

  • MK 14:07 16.junij 2022.

    Vprašajte še kje v javnem sektorju bo direktoroval intimni partner Tanje Fajon?

  • jakec1575 14:05 16.junij 2022.

    Cvikl je strel v koleno te vlade

Sorodne novice