Slovenija
6658 ogledov

Kolesarja trčila eden v drugega, oba odpeljali z rešilcem

Nesreča pred Namo Bralec
Prometne nesreče, odkar je bil uveden nov prometni režim.

"Prejšnji četrtek avgusta sem videl, da se je pred Namo spet zgodila prometna nesreča, nekdo je ležal na tleh, prišel je rešilec in ga odpeljal," je sporočil bralec, ki se sprašje, kako varen je prometni režim s souporabo prometne površine na Slovenski cesti. 

Na policiji so potrdili, da se je 30. avgusta okoli 12. ure pred Namo res zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena dva kolesarja. "Z zbranimi obvestili in opravljenih ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da je kolesarka pripeljala po Čopovi ulici v smeri Slovenske ceste, jo prečkala in pri tem trčila v kolesarja, ki  je takrat peljal pravilno po Slovenski cesti," je pojasnila Maja Ciperle Adlešič iz PU Ljubljana. 

Kolesarja padla na tla

Kolesarja sta po trčenju padla na tla. "Oba sta utrpela lažje poškodbe in bila z reševalnim vozilom odpeljana v KC Ljubljana," je še povedala Ciperl Adlešičeva. "Povzročiteljici bo izdan plačilni nalog."

Na Policiji ne opažajo, da bi bilo število prometnih nesreč, odkar je bila uvedena nova prometna ureditev, bistveno odstopalo od drugih primerljivih območij. Po uvedbi skupnega prometnega prostora je bilo prometnih nesreč nekaj več, a se je nato zmanjšalo. Podatki, ki jih navajamo, v nadaljevanju, so zajeti iz neuradne evidence, zato lahko odstopajo. 

slovenska cesta Slovenska cesta Slovenija Nova prometna ureditev na Slovenski cesti Kolo v prometu Souporaba prometne površine Slovenija Souporaba prometne površine: Kdaj po cesti za kolesarji in kdaj za pešci?

Enajst nesreč leta 2015

Od 1. septembra 2015, ko je začela veljati nova prometna ureditev, do 31. marca 2016 se je na območju Slovenske ceste od Dalmatinove do vključno križišča s Šubičevo ulico (Kongresni trg), zgodilo šest prometnih nesreč. "Dve sosebi sta se hudo telesno poškodovali, pet oseb pa je bilo lahko telesno poškodovanih," pojasnjuje Maja Ciperle Adlešič iz PU Ljubljana. "Hudo telesno poškodovala sta se pešec in potnik v osebnem vozilu, lahko telesno pa dva kolesarja, dva potnika in en pešec."

Od 1. aprila do 31. decembra 2016 se je pripetilo še pet prometnih nesreč, od tega dve s hudo telesno poškodbo. "Potnica na avtobusu se je hudo telesno poškodovala," je pojasnila Ciperle Adlešičeva. "Huje je bila poškodovana tudi peška, ki je povzročila nesrečo, lažje telesno poškodovan je bil še voznik osebnega vozila, nepoškodovan pa voznik motornega vozila."

Nesreča na Slovenski cesti Slovenija Avtobus zbil peško sredi Ljubljane

Nesreča na Štajerki | Avtor: Bralec Bralec

Umrl 18-letni pešec

10. decembra 2016 je v nesreči, ki se je zgodila na križišču Šubičeve in Slovenske, umrl 18-letni pešec. Do nesreče je prišlo, ko je v pešca okoli 2.30 ponoči silovito trčil voznik taksija. Policisti so ugotovili, da je 38-letni voznik taksija vozil po Slovenski cesti, od Cankarjeve ceste proti Šubičevi ulici. Ko je pripeljal pred križišče s Šubičevo ulico, je vozišče Slovenske ceste po zaznamovanem prehodu za pešce prečkal 18-letni pešec. Kljub sunkovitemu zaviranju je trčil v pešca. Tega so z reševalnim vozilom odpeljali v ljubljanski klinični center, kjer pa je zaradi poškodb umrl. 

Slovenija Smrt 18-letnika, v katerega je trčil taksist

V letu 2017 so policisti obravnavali šest prometnih nesreč, v treh so bili udeleženci lažje poškodovani, tri nesreče pa so ostale brez poškodb. V eni od nesreč je bil udeležen pešec. 

V prvem polletju 2018 so policisti obravnavali štiri prometne nesreče, dve sta se končali z lažjimi poškodbami, dve pa brez poškodb. V enem primeru je bil poškodovan pešec.

slovenska cesta Slovenija Drl se je na kolesarja, zato je dobil opomin

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • mph 09:10 08.september 2018.

    Ne vem, če ima katero svetovno mesto takšno koncentracijo arogantnih kolesarjev kot Ljubljana, pa je še malo tega.

  • Žurnalček 08:55 08.september 2018.

    Če mislite senzacionalistično pisati o čisto vsakodnevnih dogodkih , se bomo hitro poslovili , kajti že sin me je opozoril , kalj čitam revolver cajteng. Se mogoče ne bi smela zaleteti , mogoče ne bi smelo pri 10.000 kolesarjev na ...prikaži veča dan , priti do trka po novinarjevem mišljenju . Jaz sem ravno v sredo doživel bočni trk s kolesarko , ki me je pri Lovcu prehitevala na kolesarski po desni strani, jaz sem pa zavijal proti Levu. Pregnajte iz tega območja vsa dvosledna vozila na motorni pogon, vsa !

  • Žurnalček 08:43 08.september 2018.

    Kako hitro pozabijo na idiota od taxista , ki je na prehodu pri Šubički ubil pešca !