Slovenija > Komentarji in kolumne
29 ogledov

Olimpija, saj imaš Rajglja

Zakaj je z mesta direktorja edinega slovenskega košarkarskega evroligaša odstopil Slobodan Subotić po zgolj mesecu dni in katerega direktorja Olimpije še/že ima.

lojze grčman | Avtor: Boštjan Tacol Boštjan Tacol
Zgolj dober mesec je trajala ljubezen med Unionom Olimpijo in Slobodanom Subotićem, nekdaj igralcem kluba, kjer se je direktorjevanja lotil z veliko vneme, želel v Stožicah pretežno slovensko ekipo, vendar imel po lastnih besedah zvezane roke.

Zakaj? Klubski račun je blokiran zaradi tožb nekdanjih igralcev, ki zahtevajo svoj zaslužek. Kot je večkrat dejal, je imel Subotić zagotovila, da sredstva bodo, a se to (še) ni zgodilo. Vendar če želi Olimpija obstajati še naprej, bo treba ukrepati. Tako ali drugače. Z rahlo mero ironije – saj Ljubljančani še imajo osebo z obilnimi izkušnjami v kriznem menedžerstvu. Janez Rajgelj, Subotićev predhodnik, je do 30. junija še pod pogodbo, kot je ob ustoličenju Subotića dejal predsednik Jani Möderndorfer. Tedaj Rajgelj, ki ima velike zasluge, da klub sploh še živi - svojstvenemu značaju navkljub - ni bil deležen besede hvala, ker se je spopadal s preštevilnimi upniki na pogajanjih. Kranjčana v Ljubljano vselej pokličejo, ko je (velika) kriza.

Kdor bo ugriznil v kislo direktorsko jabolko, bo precej pogumen. Poplačilo omenjenih upnikov pa je nujno zlo, sicer zbogom, okrepitve in izplačila. Bi bila pa velikanska škoda, če bi se sanacija ustavila pred eno zadnjih večjih ovir, ko je klub vsemu navkljub v mnogo boljši kondiciji, kot je bil pred dvema letoma ob tem času. Nekaj drži kot pribito – kdorkoli bo direktor, brez pokroviteljskega denarja dolgoročno ne bo ne Evrolige ne lige ABA niti kakšne nižje …

Komentarjev 1
  • grega.prebil 01:13 17.junij 2012.

    ** Komentar je bil zaradi neprimerne vsebine odstranjen **