Slovenija
23 ogledov

Končno selitev za stalno

RIC, razvojno izobraževalni center, novo mesto Jerca Božič Kranjec
Ric. Konec septembra v novih prostorih, iz katerih naj se ne bi več selili.

Razvojno-izobraževalni center (Ric) se bo predvidoma jeseni z Ljubljanske ceste, kamor je pred petimi leti prišel iz Kulturnega centra Janeza Trdine, preselil v rumeno stavbo ZTC Portoval.

"Najemna pogodba je sklenjena za 20 let z možnostjo odkupa prostorov, kar pomeni, da naj bi bila to za Ric trajna rešitev prostorskega vprašanja," je povedala Meta Gašperšič, 
direktorica novomeškega Rica.

Pogodba do novembra

Ric je Mestno občino Novo mesto kot ustanoviteljico zaprosil za zagotovitev dodatnih prostorov zaradi povečanega obsega programov ter posledično več udeležencev programov in zaposlenih, poleg tega pa se mu novembra izteče najemna pogodba na 
Ljubljanski cesti.

Čeprav je cena najemnine na kvadratni meter višja od zdajšnje za okoli štiri evre, so prednosti novih prostorov, kot poudarjajo na občini, tudi zagotovljeni brezplačni prostori tako za uporabnike kot zaposlene, umeščenost v središče mesta, ob avtobusno in železniško postajo ter možnost dostopa tudi gibalno oviranim.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.