Slovenija
1376 ogledov

Ljudmila Novak parkirala na prostoru za invalide

Avtomobil Ljudmile Novak Facebook (A. J.)
Predsednica NSi Ljudmila Novak je pred oddajo Tarča parkirala na mestu za invalide pred nacionalno televizijo. V stranki pojasnjujejo, da so avto po desetih minutah prestavili, Novakova pa se za svoje dejanje tudi opravičuje.

"Takole svoj avto parkira ga. Ljudmila Novak, predsednica NSI, ko se ji mudi na RTV SLO v oddajo Tarča povedat, kako "mar ji je za male ljudi" (kar invalidi nedvomno smo!)," je zapisal avtor fotografije, posnete prejšnji četrtek pred stavbo nacionalne televizije. "Opravičilo, da je parkirala samo 10 minut, ni na mestu, saj bi se potem lahko vsak izgovarjal, da je samo 1 minuto v naselju vozil 100km/h in ga policija ne bi kaznovala."

Vozilo je bilo preparkirano

Na stranki pojasnjujejo, da je bila Novakova 8. septembra 2016 gostja v oddaji Tarča na TV Slovenija. "Zaradi natrpanega delovnega urnika je zamujala na predviden prihod v masko pred oddajo," pojasnjujejo pri NSi. "Predsednica NSi je kljub temu iskala ustrezen prazen parkirni prostor, a ga žal ni našla. Avtomobil je na fotografiji na vidnem parkirnem prostoru stal največ 10 minut, saj ga je v tem času preparkiral njen predstavnik za odnose z javnostmi."

Opravičilo

Dodajajo, da je bil po dogovoru avtomobil preparkiran na službeno parkirišče RTV Slovenija. "Predsednica NSi Ljudmila Novak se opravičuje, ker je v časovni stiski za nekaj minut parkirala svoj avtomobil na fotografiji vidnem neprimernem parkirnem prostoru," so še zapisali v stranki.

"Morala bi biti za vzgled"

Avtor fotografije je po objavi na Facebooku prejel več zasebnih sporočil, za katere pravi, da so imela "neprijetno vsebino". Poudarja, da ni simpatizer nobene politične stranke in njegova objava nikakorni bila "politične narave". "Moti pa me, kot invalida, ki niti pred bolnišnico z ženo, ki me prevaža, ne najdeva prostora za parkiranje, ker na tem mestu parkirajo brezsrčni posamezniki, ki nimajo invalidskih dovolilnic," je zapisal v pojasnilo k objavi fotografije. "V tem primeru pa me premoti dejstvo, da je predsednica politične stranke parkirala tam, kjer ne bi smela! Prav ti posamezniki bi nam morali biti za vzgled, saj bi le s svojimi dejanji lahko dosegli, da bi jim družba sledila."

Na invalidskem parkirišču nikoli ni prostora 

"Sam sem dejansko preko noči letos januarja zbolel za izredno redko boleznijo kar je pripeljalo do tega, da se težko gibljem in sem vezan na uporabo vozička. Pri vsem tem me najbolj boli dejstvo, da v vseh 25 letih vožnje z avtomobilom niti enkrat nisem parkiral na mestu namenjenem invalidom! To je bilo za mene parkirišče, ki je "sveto" in sem se ga neglede na časovno stisko, vreme,...na daleč izogibal. Raje sem šel 500 metrov peš in marsikdaj kaj zamudil, kot, da bi parkiral na mestu namenjenem invalidom. In prav sam sem sedaj postal invalid, pridobil ustrezno karto, ironija pa je v tem, da sva z ženo v zadnjih treh mesecih obiskov bolnišnice le enkrat samkrat lahko parkirala na tem mestu," je še dodal. 

 

PREBERITE ŠE: 

Komentarjev 41
  • Janez_53 14:51 20.september 2016.

    Vmesni člen pa si pozabil: odločilna za pridobitev vozniškega dovoljenja je namreč IZPITNA KOMISIJA, ki lahko zamiži na eno oko (ali obe, če je dobre volje).

  • matermila 12:42 20.september 2016.

    Glede na to kako je parkirala(seveda zraven tega,da je na parkingu za invalide),se sprašujem,če ni vozniškega dovoljenja kar kupila.Če ga pa ni,pa je nujno potrebno poiskati njenega inštruktorja in mu odvzeti licenco.

  • Avatar Džoser
    Džoser 23:41 19.september 2016.

    Njej tako ali tako nobena maska ne pomaga k lepšemu izgledu. Coprnice so pač coprnice.