Slovenija
4269 ogledov

Mesec brez dlake na jeziku o Janši in desnici

Luka Mesec, koordinator stranke Levica Anže Petkovšek
Levica je v Sežani organizirala kongres stranke. Njen koordinator Luka Mesec je med drugim opozoril na lastno izkoriščanje ljudi, ki so na oblasti.

Levice Luka Mesec je na kongresu stranke v Sežani opozoril na krize zadnjih let. Po njegovem mnenju je Levica edina stranka prihodnosti v Sloveniji, ker si ne dela iluzij, da bo po odhodu vlade Janeza Janše konec težav, ki jo splet kriz presega. V Levici bodo storili vse, da bo prihodnost svobodna, demokratična in ekološka, napoveduje.

SDS Kritike iz opozicije Slovenija Resolucija SDS "absurdna, nevarna in zaskrbljujoča"

"Kapitalizem se je zapletel v spiralo kriz in zgodovina je odprta. Da, živimo v zanimivih časih, a živimo in delujemo brez strahu. Zavedamo se, da se zoperstavljamo silam, ki so trenutno močnejše od nas in ki nas zaradi lastnih koristi vlečejo v mračno prihodnost," je v nagovoru na kongresu, ki je zaradi epidemioloških omejitev deloma potekal prek spletnih kanalov Levice, dejal Mesec.

Vlada Janez Janša Slovenija To je nezakonito početje vlade in ima že sadistične značilnosti

V zadnjem desetletju se je po njegovih navedbah pojavil morda trenutno največji problem: "Povampirila se je tudi desnica, ki ji ni več nerodno obujati duhov fašizma, za katere smo mislili, da so bili leta 1945 v Evropi dokončno pokopani."

Janez Janša in Benjamin Netanyahu | Avtor: Epa Epa

V Levici so prepričani, da so potrebne radikalne spremembe. Luka Mesec je dejal, da je politika gradnja skupnosti, koalicij. Današnji kongres je po njegovem mnenju pokazal, da Levica uživa veliko zaupanje intelektualcev, borcev za človekove in delavske pravice, okoljskih gibanj, napredno razmišljujočih ljudi. Po njegovem mnenju so gibanje, pripravljeno graditi koalicije in sklepati smiselne kompromise. Prepričan je, da je treba vrniti upanje v politiko, ki da povsod po svetu v 21. stoletju postaja brezzobi tiger. Meni tudi, da je treba razširiti polje demokracije, kar ne smejo biti le volitve vsaka štiri leta.

Kriza demokracije

Ne le Slovenija pod Janševo vlado, ki je po ocenah Mesca trenutno največji problem v državi, pač pa cel svet se sooča s krizo demokracije, rastejo nedemokratični režimi ali pa uspevajo politiki s takimi ambicijami. Namesto, da bi zrli v prihodnost in se pogovarjali o tem, kako rešiti splet kriz, v katerega se je zapletel naš svet, nam po ocenah Mesca vladajo ljudje, ki tem težavam prilivajo olja na ogenj.

Janez Janša Slovenija Za danes napovedan največji protest, to udeležencem sporoča Janša

Mesec je poudaril, da Levica ni stranka proti gospodarstvu, kar da jim podtikajo njihovi nasprotniki. Trdi, da so za vse, ki ustvarjajo, so pa proti rentnikom, tistim, ki živijo od dela drugih. Prav tako je treba po njegovih besedah ustvariti prostor za mlade in nasloviti neenakost v vseh njenih pogledih.

Vstaja Zaprli tivolsko križišče Slovenija Prešernov trg in okolica polni protestnikov: "Ulice so naše"

Protivladni protesti | Avtor: Anže Petekovšek Anže Petekovšek

Po njegovem mnenju v Sloveniji "vladajo isti ljudje, ki so v razpadu Jugoslavije in novi slovenski državi videli predvsem možnost za lastno okoriščanje". "Tako kot so v 90-ih okradli družbeno lastnino, bi danes oplenili tisto, kar je skupnega še ostalo - državo, vodo, zdravstvo ...," je dejal. Zato je po njegovem mnenju prvi korak k prihodnosti to, "da se osamosvojimo od tistih samooklicanih osamosvojiteljev, ki nas kar ne nehajo osamosvajati".

Komentarjev 89
  • anne0 21:03 03.junij 2021.

    Zanesljiva in resna kreditna ponudba. Z veseljem vam bomo pomagali, da boste koristili posojila med posamezniki katerim koli ljudem, če upoštevate resnost. Naša ponudba posojil se giblje od 1.500 € do 500.000 € s stopnjo 2%. Zadevno dobroimetje je mogoče ...prikaži več vrniti "od 12 do 360 mesecev, odvisno od zahtevanega zneska". Delamo v vaše zadovoljstvo. Svojo datoteko lahko spremljate v spletu, da boste vedeli njen napredek. Za več informacij se obrnite na nas: eledgefinance@gmail.com Whatsapp +33 7 58 85

  • mirror 11:31 30.maj 2021.

    Delate reklamo za STA. Koliko je vam plačala?

  • mirror 09:46 30.maj 2021.

    Spoštovani volivci. Nikoli ne volite Levice, ker nas bo pripeljala na pot revščine kot je v Severni Koreji in Venezueli.