Slovenija
3923 ogledov

Na Dolenjskem in v Posavju divjala nevihta: Zalite kleti in podrta drevesa

Vetrolom veter neurje podrta drevesa
Zvečer in v noči na četrtek je predvsem v osrednjem in vzhodnem delu države pričakovati pogoste nevihte z močnimi nalivi.

Nevihta, ki se je po opoldnevu premikala preko Dolenjske in Posavja ni povzročila večjih posledic. Na Trebanjskem in v Posavju je padavinska voda zalila nekaj pritličnih stavb in kleti, močan veter je na cesti od Trebnjega proti Mirni podrl nekaj dreves. Ponekod so nalivi na ceste nanosili blato in pesek, kar so odstranili komunalni delavci.

Na novomeškem centru za obveščanje so povedali, da je padavinska voda zalila objekt v Gorenjem Medvedjem selu, trebanjsko kmetijsko zadrugo in hišo v njeni soseščini. Na pomoč so priskočili gasilci iz lokalnih društev Trebnje in Ponikve.

V Dolenjskih Toplicah je voda zalila prostore podjetja Črtalič, iz katerih so lokalni gasilci že izčrpali 25 kubičnih metrov vode, so dodali.

Neurje v Kisovcu Slovenija Pretresljivi posnetki neurja iz Zasavja

Na brežiškem centru so za območje Posavja navedli, da je padavinska voda na območju od Kostanjevice na Krki do Sevnice v manjšem obsegu zalila nekaj kleti. Kot so naknadno sporočili iz uprave za zaščito in reševanje, je meteorna voda na Prešernovi cesti v Sevnici zalila kletne prostore policijske postaje. Gasilci so izčrpali okoli 400 litrov vode.

Toča, razbit avto Slaba zamisel Slovenija Video: Lovci na točo posneli silovito moč petkovega neurja s točo v Črnomlju

Gasilci pa so posredovali tudi v naselju Gorenje Skopice, kjer je močan naliv zalival delovne stroje v poslovnem objektu. Gasilci so prekrili poškodovani del strehe ter zavarovali delovne stroje v objektu.

Toča, razbit avto Vreme Slovenija Vremenski pogoji za debelo točo Toča, razbit avto Foto Slovenija "Toča mi je povsem razbila avto!"

Po podatkih Agencije RS za okolje je danes popoldne, zvečer in v noči na četrtek predvsem v osrednjem in vzhodnem delu države pričakovati pogoste nevihte s krajevno močnimi nalivi.

Ob tem se lahko pojavijo tudi močnejši sunki vetra in toča, možni so hitri porasti hudournikov in zastoji meteorne vode.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.