Slovenija
70811 ogledov

Na mizi nov predlog: Obvezen pogoj PC za vse!

Poklukar, Beovič. Logar
Če se bodo epidemiološke razmere slabšale, bodo sledili predlogu uvedbe pogoja PC za vse.

Minister za zdravje Janez Poklukar se je danes odzval na predlog strokovne skupine za obvladovanje covida-19, ki je predlagala uvedbo pogoja PC (preboleli in cepljeni) za vse državljane od faze, ko bi bili zapolnjeni dve tretjini razpoložljivih intenzivnih postelj za covidne bolnike. "Če bo potrebno, bomo sledili predlogu," je napovedal Poklukar.

Kot je pojasnil Poklukar, bodo bolnišnice dosegle dvotretjinsko zasedenost intenzivnih postelj pri približno 150 zasedenih posteljah. Gre za ukrep, ki bi bil sprejet z namenom preprečiti zlom zdravstva, je opomnil Poklukar.

Janez Poklukar, minister za zdravje Slovenija Še PCT ni več PCT. Minister Poklukar ga je preimenoval!

"Iz epidemioloških številk je razvidno, da ima pogoj preboleli, cepljeni, testirani (PCT) pozitivne učinke," je pojasnil Poklukar in izrazil upanje, da se bodo nekoliko nižje številke okuženih s koronavirusom v naslednjih dneh pričele kazati tudi v upadanju hospitaliziranih zaradi covida-19.

Po podatkih bolnišnic, ki jih je predstavil Poklukar, bo zaradi zagotavljanja kadra za covidne oddelke v tem tednu odpovedanih 589 operativnih posegov v hospitalnem delu, 175 ambulantnih operativnih posegov in 5824 specialističnih ambulantnih obravnav. Prav tako bo v tem tednu izostalo 6792 dni akutne bolnišnične obravnave in 1072 dni neakutne bolnišnične obravnave.

mestni utrip Covid-19 Zdravje Odlične novice, krivulja vse bolj strmo upada

Glede učinkovitosti pogoja PC pa je Poklukar dejal, da ta še ni uveljavljen, zato ga še ne more komentirati. Po informacijah N1 je ustavno sodišče sicer prejelo že približno 250 pobud posameznikov iz državne uprave, ki izpodbijajo vladni odlok. Ta s 1. oktobrom uvaja obvezno izpolnjevanje pogojev PC za vse zaposlene v državni upravi.

Ustavno sodišče bo pobudo obravnavalo prednostno

Ustavno sodišče je medtem sporočilo, da bo nekatere pobude za presojo ustavnosti omenjenega vladnega odloka obravnavalo absolutno prednostno, je razvidno iz dopisa sodišča, ki ga je na Twitterju objavil Sindikat policistov Slovenije, sicer eden od pobudnikov.

Poklukar je opomnil, da je bila zaradi naraščanja števila oseb, ki so potrebovale bolnišnično zdravljenje zaradi covida-19, ta teden v pripravljenosti na sprejem bolnikov tudi bolnišnica Sežana. Ker potreb po dodatnih bolnišničnih kapacitetah nato ni bilo, se za odprtje covidnega oddelka niso odločili, je pojasnil Poklukar.

Vlada na Brdu pri Kranju, Mateja Logar Slovenija Logarjeva: Verjetno bo treba širiti pogoj PC tudi na druge

Vse državljane je Poklukar ponovno pozval k cepljenju proti covidu-19, ki po njegovih besedah zagotavlja, da se ukrepi za zajezitev širjenja koronavirusa ne spreminjajo pogosto. Če bomo vztrajali pri pogoju PCT, se bomo kmalu pogovarjali o drugačnih ukrepih, je napovedal Poklukar.

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 90
  • bobubob 19:10 26.september 2021.

    Inkvizicija je imela uspešne metode prepričevanja. Skoraj vsak je naredil vse, kar mu je bilo naročeno. Goli otok je bil prav tako prepričljiv. Tudi ta Vlada zna prepričevati. Če človek nima za teste in je brez finančne rezerve, se bo ...prikaži večo sam prostovoljno prepričal, da je bolje, če se gre prostovoljno zastrupit (in ob tem še podpiše, da je prišel prostovoljno), kot da ostane brez službe. Pravna država že prej teoretično ni delovala. Sedaj je suspendirana tudi praktično. Vse za EU pohvalo.

  • simon30 09:46 26.september 2021.

    Ljudje, zdržimo do konca. Nacistična vlada bo padla

  • Jerry_Palomo 11:19 25.september 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali v zaključnem obdobju zelo enostavno, samo sledite navodilom na tem blogu ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice