Slovenija
1251 ogledov

Na ta datum naj bi stekel tudi letalski promet v EU

Koronavirus, merjenje temperature, letališče Treviso Bralec
11. maj: Znotraj EU bi morale steči bolj ali manj vse destinacije...

V teh dneh potekajo intenzivni pogovori o sproščanju protikoronskih ukrepov tudi na nivoju Evropske Unije. Evropski ministri za promet so včeraj preko videokonference ugotovili, da bo potrebno koordinirano ukrepanje. Največ dela jih čaka pri odpiranju trga potniškega prometa, kjer bo treba zagotoviti primerne zdravstvene in varnostne standarde.

parkirišče Parkiranje Avto Vozniki, od ponedeljka v Ljubljani spremembe!

Letalski promet bi moral po njihovem steči z 11. majem, je za Televizijo Slovenija dejal državni sekretar Aleš Mihelič.  "Ni še jasne slike, kako se bo zadeva sproščala, ampak znotraj EU bi morale steči bolj ali manj vse destinacije, razen kakšnih eskplicitnih izjem," je povedal državni sekretar na Ministrstvu za infrastrukturi, ki je tudi sodeloval v omenjeni razpravi. 

koronavirus Koronavirus Slovenija Danes velika sprememba, a pozor, te omejitve ostajajo

Državni sekretar je ob tem opozoril tudi na pravic potnikov v letalskem prometu, navaja STA:  "Zaradi odpovedi letov se postavlja vprašanje vračanja že plačane prevoznine s strani potnikov letalskim prevoznikom. Na prvem mestu je skrb za pravice potrošnikov, vendar ne smemo pozabiti na letalske prevoznike, saj bi v primeru njihovega stečaja potniki ostali brez poplačila ter brez možnosti opravljanja letalskih prevozov," je dejal. 

Simona Kustec Lipicer Sprostitev ukrepov Slovenija Ministrica: V šole postopoma 18. maja

Po njegovem so bili ministri EU soglasni, da bodo potrebna dodatna finančna sredstva, ki bodo naslovila izgube v prometnem sektorju v obliki EU skladov in v obliki lajšanja pravil za dodeljevanje državne pomoči.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.