Slovenija
2701 ogledov

Nakup sodne palače: Vežnaver bo lahko s 35 kvadrati izsiljeval državo

Nova sodna stavba na Litijski
1/5
Anže Petkovšek
Ostal je lastnik parcele tik pred stranskih vhodom v stavbo, ki bi morala postati sodna palača.

Sebastjan Vežnaver je ostal lastnik male parcele tik pred stranskim vhodom v razpadajočo stavbo, ki jo je kupilo ministrstvo za pravosodje in ki naj bi postala sodna palača.

Gre le za 35 kvadratnih metrov veliko parcelo, a je tik ob stavbi in drugače kot prek nje ni mogoče priti do stanskega izhoda iz stavbe, poroča portal Necenzurirano.

Vežnaver bi tako državo lahko izsiljeval s soglasjem ob večji prenovi stavbe ali pa jo ponudil v odkup po astronomski ceni.

Ko je Vežnaver leta 2019 za 1,7 milijona evrov na dražbi kupil stavbo, ta parcela ni bila predmet prodaje, lastnica te parcele je bila občina, s katero se je Vežnaver junija 2022 dogovoril o odkupu, a parcele ni vključil v ponudbo niti v zemljiško knjigo ni vpisal lastništva, dokler pogodba o prodaji ni bila sklenjena.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 40
  • andrija 15:25 15.februar 2024.

    počasi bo dovolj te burleske,a nikogar ne zanima kako tajnica z aneksi financira železniške postaje

  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 07:16 15.februar 2024.

    Vsi tisti ki ste dajkoli kupovali nepremičnino veste, kaj vse moraš prinesti Notarju od lokacijske, gradbene, elaborat načrta ki je potrjen, orto-foto iz leta 1982, katastrski zapisnik, zemljiški izpisek, davčno evidenco, uporabno dovoljenje ,množico potrdil...da ti Notar sploh podpiše zapis ...prikaži večs o kupoprodajni pogodbi...v tej zgodbi prav nihče ni opravil svoje naloge.

  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 07:09 15.februar 2024.

    Tale Vežnaver in njegova mafija so dobro naštrikali zgodbo zase o uspehu. Glede na to, da si je bogastvo prigrabil z goljufijo na račun proračuna in delavcev, ki niso bili poplačani po stečaju SOP Krško, mu želim, da propade tudi ...prikaži več sam z prijatelji, res slaba reklama za nepremičninarja...naj se mu povrne karma.

Sorodne novice