Slovenija
2419 ogledov

Naši vojaki že doma

Vrnitev vojakov iz Iraka MORS
Okrog 21.50 so pristali na brniškem letališču.

Slovenski vojaki, ki so bili na misiji Neomajna odločenost v iraškem Erbilu, so danes okoli 21.50 pristali na brniškem letališču, so potrdili na obrambnem ministrstvu.

Pripadniki slovenske vojske so se iz Erbila odpravili popoldne. Najprej so šli na letališče v Ankari, od tam pa z vladnim letalom falcon do letališča Jožeta Pučnika, je na novinarski konferenci povedal tiskovni predstavnik slovenske vojske Marjan Sirk.

"Premik vojaške enote z območja operacije je zahteven postopek, zato več informacij med samim premikom slovenska vojska nikoli ni in tudi sedaj ni posredovala," je pojasnil.

Slovenski vojaki so se iz Erbila umaknili, potem ko je Iran na bazo v Erbilu, v kateri so bili nastanjeni, v sredo izvedel raketni napad. Sprva je bila predvidena evakuacija skupaj z nemškimi vojaki, ker so se varnostne razmere umirile, pa gre zdaj za relokacijo, je povedal Sirk. Nemški vojaki medtem ostajajo v Erbilu.

Iran Irak ZDA raketni napad Svet Irak: Napadli tudi bazo, v kateri so slovenski vojaki

*Fotografija je simbolična

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • Avatar vec
    vec 10:45 10.januar 2020.

    zdej mislm da je najbolj primeren tisti US rek STFUP Carl :) Neomajna odločenost reševanje vojaka carla :)

  • Kmodri 09:44 10.januar 2020.

    Turisti.

  • Avatar Pinkopalinko
    Pinkopalinko 09:32 10.januar 2020.

    Predstavljajte si globalni spopad.Ludi,polpismen Dejan Matijević,Črnčec,Ermenc+polno takih,ko so v začetku 90 ih bežali od vojne.Na drugi strani pa taki,ki pravijo,če bi bila še enkrat vojna v Sloveniji,bi se boril,ampak kam bi bile cevi obrnjene je pa drugo.Jaz bi se tudi ...prikaži več boril,samo bi šel čez severno mejo in prosil za državljanstvo in tega odpovedal...