Slovenija
56125 ogledov

Navkljub uredbi vlade Generali podražil dopolnilno zavarovanje

račun položnica Boštjan Tacol
V zavarovalnici Generali so se navkljub vsej drami in ogromno prelitega črnila zaradi podražitev dopolnilnega zavarovanja odločili, da dvignejo premijo. Toda za koliko?

Generali je bil prvi, ki je v letu 2023 drastično podražil (oz. želel podražiti) višino dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja (s 34,5 evra na 44,89 evra)  in tako sprožil pravcato revolucijo na ministrstvu za zdravje in v vladi. Premier Robert Golob in zdravstveni minister Danijel Bešič Loredan sta namreč ocenila, da si dodatnih 10,49 evra na mesec v teh težkih časih ob vsesplošnih podražitvah, ki že dobro leto divjajo kot vihar na morju, marsikdo ne more privoščiti. 

Čakalnica Dopolnilno zavarovanje Slovenija Generali draži, to pravijo v Triglavu in Vzajemni

Tako so v Vladi Republike Slovenije sprejeli uredbo, s katero so omejili maksimalno višino dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja na 35,67 evra (do 31. decembra 2023) oz. povedano drugače na višino maksimalnega zneska, ki je veljala v Sloveniji pred 1. majem. Gre sicer za kratkotrajen ukrep, dokler vlada ne sprejme zakona po rednem postopku, s katerim bo ukinila dopolnilno zdravstveno zavarovanje in uvedla obvezen prispevek v višini 35 evrov.

Danijel Bešič Loredan Slovenija Loredan: Direktorica Generalija je želela priti do mene, a je nisem sprejel

Generali se je odločil, da bo kljub temu v tem prehodnem obdobju dvignil svojo premijo, in sicer z dosedanjih 34,5 evra, kar je vrsto let veljalo za najnižji znesek dopolnilnega zavarovanja, na maksimalnih 35,67 evra. Novi cenik stopi je v veljavo stopil s 1. majem, stranke pa so z dopisom pri Generaliju obvestili naknadno, večina je namreč dopis prejela šele danes. 

zdravstvena kartica Novo Slovenija Dopolnilno zavarovanje: Toliko bo znašala naslednja položnica

Generali sicer svojim strankam omogoča prekinitev zavarovanja, in sicer če se z višanjem cene ne strinjajo, lahko odpovejo zavarovanje do 31. maja letos.

Vprašanje, ali bodo podražili zavarovanje, smo na Generali naslovili takoj, ko je bilo jasno, da je vlada omejila višino dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Tedaj nam konkretnega odgovora o morebitni (novi) podražitvi niso dali ali pa niso želeli dati. 

Komentarjev 52
  • dusan72 00:57 10.maj 2023.

    Jaz sem dobil položnico za 41€ od Generali !!!

  • lojs 11:31 04.maj 2023.

    ali obstaja kakšen artikel ali storitev , ki ni podvržen inflaciji? ... , ki je URADNO okoli 10%, to pomeni vsaj toliko ... od junija naprej bo elektrika zopet obdavčena z višjim davkom, kar pomeni najmanj 10% podražitev, ampak s ...prikaži več tem se ne bo nihče ukvarjal, ali pa vsaj tisti butci ne, ki tako ljubite to oblast

  • Anja1956 08:41 04.maj 2023.

    Vaš naslov je zavajajoč ! Vlada je postavila zgornjo mejo dodatnega zavarovanja in zavarovalnica je pač do te meje podražila !