Slovenija
2746 ogledov

Neznanci dokončno razbili skulpturo dečka miru na poti v NOB park

Deček miru
1/4
Mednarodna mirovniška fundacija Beli golob
Skulptura je bila napadena že tretjič. Kot so sporočili iz Mednarodna mirovniška fundacija Beli golob so jo tokrat uničili do konca.

Neznanci so v nedeljo grobo oskrunili skulpturo Deček miru, ki je postavljena na Trnovem pri Gorici, na poti, ki vodi v Spominski park NOB.

Kipi na Bazi 20 slovesnost na Bazi 20 Slovenija Novi kipi na partizanskem Rogu tokrat iz kamna

Skulpturo iz brona, ki je umetniško delo slikarke in kiparke Patricije Simonič so dobesedno razbili, so zapisali v Mednarodni mirovniški fundaciji Beli golob, kjer dodajajo je bila skulpture postavljena kot simbolno dejanje sprave slovenskega naroda in med narodi pomeni napad na vrednote, ki jih v tem trenutku človeštvo najbolj potrebuje: mir, prijateljstvo, strpnost, povezovanje, sprava,….

Baza 20, vandalizem Slovenija Poškodovali partizansko obeležje

Skulpturo »deček miru« je na simbolno mesto postavila Mednarodna mirovniška fundacija Beli golob z namenom »spraviti slovenski narod, državljanke in državljane Slovenije«. Postavljena je kot poklon mladim fantom, ki ležijo v grobnici padlih borcev na griču Kobilnik v bližnjem spominskem parku NOB in so dali svoja življenja za to, da mi danes živimo v svobodi in poklon nedolžnim ljudem, ki so bili nasilno umorjeni, pometani v bližnja brezna, ki ležijo v Trnovskem gozdu, takoj po koncu druge svetovne vojne- povojni poboji. Deček miru opozarja na neporavnano-nerešeno preteklost in je zazrt v prihodnost, živeti v miru, prijateljstvu in sožitju.

Komentarjev 6
  • Avatar Mirko
    Mirko 11:32 28.oktober 2019.

    maresem ti se še sam sebe sramuješ, kaj šele ljudi, ki so ti omogočili, da danes živiš.

  • maresem 07:07 28.oktober 2019.

    Dokler bodo zemljo onasnaževali komunajzarji in musliči, idile ne bo.

  • Ice1976 22:02 27.oktober 2019.

    Mah koga od nas mladih briga, kaj je bilo 70+ let nazaj??? Zato je postavljanje takih kipov totalno brezveze. Ta fundacija bi raje namenila denar za bolj pomembne stvari...