Slovenija
12133 ogledov

Novi podatki: Slabi podatki danes malo boljši

Covid-19
V primerjavi s preteklim torkom je bilo potrjenih za slabih 14 odstotkov več okužb.

Ob 1.758 opravljenih PCR testih je bilo v torek potrjenih 83 novih okužb z virusom sars-cov-2. To pomeni, da je bil delež okuženih 4,7 odstotka. 

Opravljenih je bilo tudi 16.513 hitrih testov, a ni podatka o tem, koliko je bilo pozitivnih. 

Sedemdnevno povprečje okužb se je še nekoliko zvišalo in znaša 62,1 odstotka, prav tako se je zvišala 14-dnevna incidenca okužb na sto tisoč prebivalcev, ki je 30,8. 

Cepljenje in testiranje (COVID-19) Slovenija Slovenija Stanje se slabša: Epidemiologi o razmerah z okužbami v Sloveniji

V primerjavi s preteklim torkom, ko je bilo potrjenih 73 novih okužb, to pomeni 13,7 odstotni prirast, kar je manj, kot je prirast znašal v preteklem tednu. To bi lahko pomenilo, da je bila visoka rast epidemije v preteklem tednu posledica uvoženih primerov z maturantskih izletov, ki jih je epidemiološka služba omejila.  Več v prispevku Takšni so učinki maturantskega izleta.

Glede na vladni semafor ukrepov se nahajamo v zeleni fazi, kar pomeni, da je sedemdnevno povprečje okužb nižje od 300.

Kljub naraščanju epidemije v Sloveniji smo še vedno zeleni tudi glede na evropske kriterije, ki upoštevajo 14-dnevno incidenco okužb na sto tisoč prebivalcev. 

Vlada na Brdu pri Kranju, Mateja Logar Slovenija "Zdaj, ko je cepiva dovolj, ni več razloga, da bi financirali hitre antigenske teste"

Institut Jožef Stefan v zadnji prognozi širjenja epidedemije covid-19 v Sloveniji ugotavlja, da epidemija narašča.

Gneča za cepljenje, Gospodarsko razstavišče, Ljubljana Slovenija Neverjeten naval na cepljenje. "Jaz sem čakala eno uro, zdaj pa ..."

 | Avtor:

"Nakazuje se, da se je že začel četrti val, saj je glede na prejšnji teden predvidoma rahlo narastlo tedensko število okužb, ki niso povezane z maturanti, ki so se okužili v tujini," pišejo pri IJS. "Če so bili maturanti okuženi z različico delta in okužb niso uspeli zamejiti, je različica delta predvidoma že postala dominantna. Za obvladovanje epidemije je zdaj ključno, da se čim hitreje dovolj precepimo, zaželena precepljenost starejših je nad 90 odstotkov."

 | Avtor:

V drugem in tretjem valu se je do zdaj okužila približno dobra tretjina prebivalstva, trenutno je delež kužnih 0,03 odstotka oz. približno vsak 3000. prebivalec.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 20
  • Ender3 13:43 14.julij 2021.

    Copy-Paste vladne stroke, samo številke spreminjajo, štejejo pa samo okužbe, o kaki analizi prekuženosti pa ni govora. Btw , 24 julij bo svetovni dan Ivermectina, pričakovali bi, da kaj spregovorijo tudi o tem. Če jim bodo to seveda dovolili.

  • Solton 12:35 14.julij 2021.

    hočemo lockdown in to takoj, da bo gmah.

  • Solton 12:34 14.julij 2021.

    še mal pa bo lockdown...sicer pa lockdown prav paše.. mir, tišina in spokojnost, skratka čista milina.