Slovenija
30437 ogledov

Neverjeten naval na cepljenje. "Jaz sem čakala eno uro, zdaj pa ..."

Gneča za cepljenje, Gospodarsko razstavišče, Ljubljana bralka
V Ljubljani je bil danes neverjeten naval na cepljenje.

"Zdaj so zunaj tri take vrste, ko sem prišla, je bila ena in čakala sem več kot eno uro," nam je povedala bralka, ki se je šla danes cepit z drugim odmerkom Pfizerja.

Danes je od 16. do 19. ure potekalo odprto cepljenje s Pfizerjem, kar pomeni, da se predhodno ni bilo treba naročiti. Tokrat ZD Ljubljana ni omogočil rezervacije termina za odprto cepljenje, kot je bilo mogoče še konec junija, poleg tega so za uro in pol skrajšali termin. Tako je bilo na primer v torek, 22. junija odprto cepljenje od treh do pol osmih, danes pa od štirih do sedmih. 

Čeprav v zadnjih tednih interes za cepljenje močno upadel, se želijo ljudje očitno cepiti tudi v času dopustov, a sistem naročanja sploh za organizacijo drugega odmerka ne omogoča potrebne fleksibilnosti, zato se raje odločajo in pridejo kar na odprto cepljenje. Kdor se danes cepi z drugim odmerkom Pfizerja, bo po naših predpisih čez en teden veljal za zaščitenega, na Hrvaškem pa bo za zaščitenega veljal takoj. Prav tako takoj velja zaščita za vse, ki bi se po prvem odmerku Astrazenece drugič cepili s Pfizerjem. 

Avtor članka sem pri urejanju cepljenja z drugim odmerkom zaradi dopusta na odgovor cepilnega mesta čakal pet dni, zato sem se tudi sam drugič cepil na odprtem cepljenju.

V dolgi vrsti je bil očitno tudi Robert Ličen, nekdanji direktor Steklarne Rogaška. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 35
  • lovro4 21:10 17.julij 2021.

    Zadnji podatki. Uradni: EU: 16.534 mrtvih in preko 1 500 000 stranskih učinkov (vir: EMA EUDRA VIGILANCE) USA na dan 16.7 2021: 10.991 mrtvih in 463 457 stranskih učunkov, od tega 48.385 resnih. Vir: VAERS. No, nekateri bi se pa ...prikaži več se pa še kar igrali ruleto, jeseni ko še pride gripa, bo pa jok in stok. Krivi, pa itak, po abotni logiki, necepljeni. Če pada dež, ni treba meni nositi marele, da sosed zraven mene ne bo mrtev, ali pač? Berite malo, ljudje, in ne verjemite ničesar, kar vam lažejo po TV.

  • Avatar Leon
    Leon 15:07 17.julij 2021.

    COVID avtobus ni zamujal .

  • Michael_Colon 10:17 14.julij 2021.

    V zadnjih 4 tednih sem prejel 27346 EUR od dela s krajšim delovnim časom od doma. To službo sem dobil pred dvema mesecema in v prvem mesecu sem brez spletnih izkušenj prejel 20569 EUR. ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice