Slovenija
11553 ogledov

Zdaj je uradno: Tako se je Šarec odločil glede vojaškega resničnostnega šova

Marjan Šarec Epa
Ministrstvo za obrambo je zavrnilo prejete ponudbe za snemanje resničnostnega šova.

Ministrstvo za obrambo (MORS), ki ga vodi Marjan Šarec, je zavrnilo vse ponudbe za snemanje resničnostnega šova, "saj je dobilo le eno dopustno ponudbo oziroma je na koncu postopka za oddajo tega javnega naročila ostal le en ponudnik, ki bi bil sposoben to naročilo izpolniti".

Kot smo že pisali, so se pri razpisu pojavljali dvomi, da je izbira izvajalca res legitimna. Posel je dobila Akademija Ris, svetovanje, čeprav je bančni račun podjetje odprlo 1. avgusta letos, zgolj mesec dni pred razpisom za snemanje resničnostnega šova. Lastnik Luka Zorenč je nekdanji specialec, ki je svojo kariero v vojski že predstavil v knjigi Ris. 

Zaradi spornega razpisa je poslanka stranke Gibanja Svoboda Mojca Šetinc Pašek pozvala Šarca k odstopu, za kar jo je predsednik stranke Robert Golob kaznoval z izključitvijo iz stranke.

Spremenili razpisne pogoje in podaljšali rok

Na Morsu pa vseeno ne bodo obupali, kljub temu da naj bi vsa ministrstva zaradi obsežne sanacije poleti poplavljenih območij zategnila pasove. V ponovljenem javnem naročilu bodo zmanjšali število zahtevanih referenčnih dokazil, s katerimi ponudnik izkazuje produkcije s podobnim obsegom in vrsto primerljive serije, kot jih zahtevajo z razpisno dokumentacijo, s treh na dve.

Prav tako bodo podaljšali predvideni čas za izvedbo storitve za vsaj šest mesecev, podaljšali bodo tudi rok za prejem ponudb na 45 dni od datuma, ko bo v objavo poslano obvestilo o javnem naročilu. S tem bodo, ocenjujejo, zagotovili večjo konkurenčnost in posledično pridobili več ponudb.

Premalo vojakov

"Na Ministrstvu za obrambo si bomo vzeli nekaj časa za razmislek o ponovitvi javnega naročila za produkcijo dokumentarne realistične serije pod spremenjenimi pogoji. Dejstvo ostaja, da Slovenska vojska zaradi upokojevanja in redne fluktuacije kadra po strokovnih ocenah za redno obnavljanje na letni ravni potrebuje vsaj 300 zaposlitev. Skupno število stalne sestave Slovenske vojske je po veljavnem kadrovskem načrtu vlade približno 7000 pripadnikov, danes pa je v stalni sestavi Slovenske vojske 6200 pripadnikov, kar pomeni, da bi morali v naslednjih petih letih poleg rednega kadrovskega obnavljanja zaposliti na leto še 150 pripadnikov, kar pomeni skupaj 450 zaposlitev na leto, da bi dosegli skupno število približno 7000 pripadnikov stalne sestave. Glede na neugodne razmere na trgu delovne sile bosta ustrezna promocija vojaškega poklica mladim v starosti od 16 do 30 let in zaposlovanje novega kadra v Slovensko vojsko ena izmed glavnih nalog vodstva ministrstva v tem ter prihodnjih mandatih Vlade RS," so sklenili.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 29
  • Željko 09:58 26.oktober 2023.

    Šarec se je usral. Šarec se je usral. Šarec se je usral.

  • AMEX_No_Thanks 20:53 25.oktober 2023.

    Ne vem, videti je, da je kar globoko premišljeval.

  • sandi76 19:45 25.oktober 2023.

    Ta draga humoristična farsa , v kateri smrdi do neba, se bo očitno nadaljevala ???

Sorodne novice