Slovenija
3048 ogledov

Novo poglavje v Jankovićevi vojni za lekarno

Lekarna Bitenc spet izdaja zdravila na recept. (Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Zgodbe o lekarni v Šiški še ni konec.

Ustavno sodišče obravnava ustavno pritožbo Bitenčevih glede odvzema koncesije za lekarniško dejavnost. Lekarna Bitenc je z 29. majem zaprla svoja vrata, saj jim je Mestna občina Ljubljana odvzela koncesijo. 

Lekarniška zbornica je po poročanju Financ sporočila, da je ustavno sodišče začelo z obravnavo ustavne pritožbe, kar pomeni, da pogodba o koncesiji za opravljanje lekarniške dejavnosti še velja. Na Lekarniški zbornici so sklep pozdravili. 

ljubljana 23.12.09, lekarna Bitenc, mercator center, lekarna, ponovno odprta, bi | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Zgodba se je začela leta 2009, ko je Mestna občina Ljubljana (MOL) Silvi Bitenc Rošer najprej prekinila pogodbo o koncesiji za opravljanje lekarniške dejavnosti, nato pa ji z odločbo odvzela koncesijo. Bor Bitenc, ki je skupaj z mamo vodil Lekarno Bitenc v Mercatorjevem nakupovalnem središču v Šiški, je takrat dejal, da razloga za odpoved niso dobili. 

Bitenčevi so na sodišče vložili tožbeni zahtevek z ugotavljanjem nezakonitosti odpovedi pogodbe in tako se je začela devetletna saga.

Lekarna Bitenc spet izdaja zdravila na recept. (Foto: Anže Petkovšek) Lekarna Slovenija Odvzem koncesije nezakonit

V prostore, kjer je bila do zdaj Lekarna Bitenc, naj bi se naselila Lekarna Ljubljana, čemur naj bi Mestna občina Ljubljana dala zeleno luč. Kot so poročale Finance, naj bi Lekarna Ljubljana zaposlenim v Lekarni Bitenc ponudili zaposlitev in odkup zalog lekarne. 

Lekarna Bitenc je od srede zaprta. Ker je mestna občina po mnenju Bitenčevih pre Lekarna Slovenija Občina bo odprla svojo

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • Franjo Erman 19:45 08.junij 2018.

    pezdeti lekarniški, kupite si svojo lekarno

  • Žurnalček 07:59 08.junij 2018.

    Kmetiči SS-ovski, spelte se in glejte svojo vas in svojga županka !

  • maresem 17:30 07.junij 2018.

    Prekleti gnoj ćefurski in vsi tisti, ki tega mafijca volijo znova in znova.