Slovenija
15859 ogledov

Od jutri strožji ukrepi? O tem bo odločala vlada

Vlada Mateja Logar Milan Krek Vlada RS
Svoje včerajšnje odločitve bo sicer strokovna skupina v sredo sporočila vladi, ta pa bo odločila o ukrepih.

Po nekaterih, sicer neuradnih informacijah, strokovna skupina za covid-19 jutri vladi ne bo predlagala pomembnejšega zaostrovanja ukrepov. Na časopisu Dnevnik so ob tem neuradno izvedeli, da se strokovna skupina, ki jo vodi Mateja Logar, zavzema za prevetritev sedanjih kriterijev zaostrovanja in sproščanja ukrepov. Naklonjena je tudi odpravi policijske ure.

Cepljenje COVID-19 V SLO Zdravje Odgovor stroke: To glede cepljenja povedo alergikom na cvetni prah, penicilin...

O policijski uri je strokovna skupina razpravljala že pred dvema tednoma, vodja strokovne skupine pa je včeraj popoldne za časopis dejala," da vsi ukrepi pomembno vplivajo na potek epidemije, tudi omejitev gibanja v nočnem času, vendar so po njenem najpomembnejši ukrepi kot so prepoved združevanj, zapiranje izobraževalnih ustanov, omejitve na mejah, dostopnost zaščitnih sredstev, omejitve gibanja in nacionalni lockdown (gre za obširnejšo ustavitev javnega življenja, op.p.),"

Če sta Logarjeva in direktor NIJZ Milan Krek zadnje dni sicer omenjala strožjo omejitev zbiranja ljudi pa tudi ponovno zapiranje teras gostinskih lokalov zaradi slabšanja epidemiološke slike, se to verjetno ne bo zgodilo, dodaja 24ur zvečer. Po neuradnih informacijah oddaje Svet na Kanalu A skupina sicer naj ne bi bila povsem enotna. Nekateri so naklonjeni hitremu ukrepanju, spet drugi člani menijo, da so trenutni ukrepi dovolj in jih ne bi zaostrovali. 

Svoje odločitve bo sicer strokovna skupina v sredo sporočila vladi, ta pa bo odločila o ukrepih.

Konec marca oziroma v začetku aprila naj bi po napovedih Instituta Jožef Stefan Slovenija prešla nazaj v rdečo fazo epidemije."Tretji val prihaja na krilih angleške različice virusa," je dejal raziskovalec Leon Cizelj.

dezurni@zurnal24.si
 

Komentarjev 6
  • dizelcek 16:32 22.oktober 2021.

    Lahko greš kamorkoli po sloveniji brez maske in brez testa. Kdor kaj zahteva od tebe je v prekršku po 35.členu ustave o tvoji svobodi gibanja.

  • dizelcek 16:31 22.oktober 2021.

    Lahko greš kamorkoli po sloveniji brez maske in brez testa. Kdor kaj zahteva od tebe je v prekršku po 35.členu ustave o tvoji svobodi gibanja.

  • dizelcek 16:31 22.oktober 2021.

    Po 35.členu ustave, varnostnik brez pravne podlage samostojno posega v tvoje svobodno gibanje na določenih mestih kot so trgovski centri, banke, in tako npr. V tem primeru krši zakon in je kazensko ovaden.