Slovenija
11 ogledov

"Odgovor so nova delovna mesta"

Janša naj bi bil zaslišan novembra. (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Člani stranke SDS so obravnavali najaktualnejša gospodarska in politična vprašanja in pripravljali projekcijo za prihodnja štiri leta. Za svoje prioritete so postavili gospodarsko rast, nova delovna mesta in pravičnost.

Po besedah prvaka stranke Janeza Janše so se pogovarjali o najpomembnejših socialnih, gospodarskih, političnih in zunanjepolitičnih izzivih. Predvsem pa so iskali ključne odgovore, kako morata gospodarstvo in politika odgovoriti na izzive v prihodnjih štirih letih.

Prepričani so, da je edini odgovor na gospodarski in socialni izziv ustvarjanje novih delovnih mest. Zagotoviti je treba tudi pravično delovanje države. "Slovenija potrebuje trdno vlado, koalicijo razuma," je dejal Janša in poudaril, da potrebuje država vlado, ki bo sposobna dati v ospredje razvojna vprašanja, vlado, ki bo zdržala pritiske.

Slovenija v naslednjih štirih letih potrebuje "strukturne prilagoditve globalnim spremembam in spremembam v naši okolici, na katere se nismo ustrezno odzvali". Ob tem je dodal, da bo treba "priznati nekatere napake in zameglevanja ne samo v zadnjih treh letih, ampak v vseh dvajsetih letih slovenskega razvoja".

Janković ni nekaj novega

Na prihajajočih volitvah želijo dober rezultat NSi, SLS in tistim, ki bodo sposobni predstaviti rešitve za ključne gospodarske, socialne in moralne probleme, je na vprašanje o tem, s kom bi bili pripravljeni iti v koalicijo, odgovoril Janša.

Tudi tokrat se vodja največje opozicijske stranke ni mogel izogniti vprašanju o morebitnem vstopu Zorana Jankovića v predvolilno tekmo. Kot je dejal, vstop igralcev, ki so znani po večjem zadolževanju, ne bo pomenil najave nečesa novega, temveč nadaljevanje politike, ki je Slovenija ne zmore več. Vsak, ki bo šel v to volilno tekmo, bo presojen po tem, kar bo ponujal in kar je že naredil, je poudaril.

Ob tem je še dodal, da javnomnenjskim raziskavam, ki v zadnjih dneh visoko uvrščajo prav ljubljanskega župana, ne pripisuje velikega pomena. "Ankete so uporabne, če jih vzameš več skupaj, če več časa zasleduješ trende in prisluhneš razpoloženju v javnosti," je poudaril. V stranki zaradi velikega števila neopredeljenih volivcev, na kar nakazujejo raziskave, niso zaskrbljeni. Prepričani so, da je to lahko dobra stvar, ker pomeni, da ljudje še čakajo na rešitve in konkretne odgovore.

Komentarjev 18
  • Žurnalček 12:46 15.oktober 2011.

    A mogoče tistih 30.000 , ki jih je obljubljala tista vaša dohtarca , k je hotla bit županja LJ. A gre mogoče za taista. Ja ena takšna domoljubna stranka,ki se tako busa v prsa , bi pa ja morala odpreti ...prikaži več ta delovna mesta vsaj " za blagor naroda " , če jih že noče odpreti, ker so užaljeni , ker jih izvolili nismo na volitvah. Daj OBRAMBOSLOVEC spel se narodu " s kurca" , so preveč resni časi v ekonomiji, da bi ti s svojo strokovnostjo sploh usta odprl !!!

  • privat 20:52 10.oktober 2011.

    gec...pomagaj reci mami da mi pride na trofazno seanso!! Tako vi trofazni lahko pomagate men al pa državi...al pa pošlji je dohtorju Janši

  • gec 12:19 09.oktober 2011.

    čisto prav je da računa parkirnino,saj v ljubljano vsak dan dere ljudi od zunaj.poji v piran sli v portorož,pa boš videl kok je tam treba plačat kljukec bolni...