Slovenija
28 ogledov

Odškodnina svojcem umrlih najstnic

diskoteka lipa žurnal Žurnal24 main
Višje sodišče je potrdilo, da svojcem treh deklet, ki so leta 2005 umrle pred diskoteko Lipa, pripada odškodnina.

Odškodnino bodo svojcem morali plačati Robert Tomaž Zavašnik, njegovo podjetje Roto in varnostna družba Enigma Bagarič, medtem ko ostali toženi niso odgovorni za tragedijo, piše Delo.

Višje sodišče je zavrnilo vse pritožbe in potrdilo vmesno sodbo ljubljanskega okrožnega sodišča, ki je odškodninsko odgovornost za smrt 15-letnice in dveh 17-letnih deklet pripisalo varnostni službi, ker se je obvezala varovati objekt, osebje in obiskovalce lokala, čeprav ima licenco le za varovanje premoženja.

Zavašnik je obtožen predložitve ponarejene odločbe o podaljšanju obratovalnega č | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Podjetje Roto in njegova odgovorna oseba Zavašnik sta odgovorna, ker nista poskrbela za varnost obiskovalcev, ker sta poslovala v nasprotju s predpisi in organizirala javno prireditev, za katero sta najela le enega varnostnika, in še to iz Enigme Bagarič, ki ni imelo ustrezne licence.

Svojci zahtevajo 225.900 evrov

Sodišče bo po poročanju Dela zdaj začelo odločati o višini odškodnine, glavno obravnavo pa je razpisalo za 4. julij. Svojci zahtevajo 225.900 evrov odškodnine. Kot še poroča časnik, morata Zavašnik in njegovo podjetje odškodnino plačati tudi dekletu, ki je bilo pred diskoteko hudo poškodovano. Višje sodišče je pred časom potrdilo odškodnino v višini 15.128 evrov ter sodne stroške.

Tragedija pred diskoteko Lipa v Spodnjih Pirničah se je zgodila 23. decembra 2005. Vstop na zabavo je bil do 22. ure brezplačen, zato se je malo pred tem zbrala množica, ki je želela vstopiti, vendar je prišlo do prerivanja.

Komentarjev 1
  • 1111 11:17 18.junij 2012.

    ...ni denarja, da povrne smeh, lastnega otroka!!!