Slovenija
2929 ogledov

Odstopil naj bi državni sekretar

Dr. Anže Erbežnik gov.si
Za zdaj ni znano, kaj naj bi bil razlog za njegov odstop.

Po neuradnih informacijah 24 UR naj bi odstopil državni sekretar na ministrstvu za pravosodje, dr. Anže Erbežnik, ki je bil del ožje ekipe ministra Marjana Dikaučiča

Erbežnik je bil sicer lani kandidat za ustavnega sodnika, a ni bil potrjen. Za zdaj ni znano, kaj naj bi bil razlog za njegov odstop, ki je sledil manj kot mesec dni po imenovanju.

Kritike Državnotožilskega sveta

Vlada je bila danes tudi tarča kritik Državnotožilskega sveta. Ta je vlado pozval, naj o predlogih za imenovanje državnih tožilcev odloči v najkrajšem možnem času. Predsednica sveta Tamara Gregorčič je v pozivu vladi opomnila, da je kadrovska stiska, s katero se soočajo nekatera državna tožilstva, tudi posledica "nepromptnega in selektivnega odločanja vlade o predlogih za imenovanje državnih tožilcev".

To so ugotovili tudi na podlagi poročil, ki so jih vodje okrožnih državnih tožilstev, vodja Specializiranega državnega tožilstva in vodja oddelka za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi pooblastili pri Specializiranem državnem tožilstvu podali na seji sveta 22. junija.

Kot je navedla Gregorčičeva, se svet sicer zaveda, da je bila vlada v zadnjem letu in pol soočena s številnimi pomembnimi vprašanji in odločitvami v zvezi z ukrepi za preprečevanje in blaženje posledic pandemije covida-19, vendar pa to po njenem mnenju ne more biti razlog za dolgotrajne zastoje v postopkih imenovanj državnih tožilcev.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • lada 02:46 20.julij 2021.

    30 let Slovenije 30 x preveč birokratov, ki Nč ne delajo, razen da zoki-spoki odpišejo 30 miljonov, reveža pa jebat za male gnarje - kje je tu pravica ti mrš to ?

  • ančika 23:35 19.julij 2021.

    Nic hudega, ne vemo kdo je, pa ni niti vazno, drzava bi bila cenejsa in efektivnejsa, ce bi 2/3 drzavnih sluzb ukinili... V realnem sektorju naj se zaposlijo, da dodajajo vrednost ne pa da parazitirajo