Slovenija
6270 ogledov

Okužba z novim koronavirusom v še enem domu starejših občanov

dom upokojencev Anže Petkovšek
V Domu starejših Hrastnik so pri eni od delavk odkrili okužbo z novim koronavirusom.

V petek popoldne so potrdili okužbo pri eni od zaposlenih v Domu starejših Hrastnik. "Po prejemu informacije smo se takoj povezali s pristojno epidemiologinjo in domskim zdravnikom in določili osnovne ukrepe za organizacijo dela in življenja v domu. Delavka, pri kateri je bila potrjena okužba, je izločena iz delovnega procesa, pri vseh stanovalcih in delavcih se bo spremljalo zdravstveno stanje, da se bodo lahko v primeru poslabšanja pravočasno opravili testi na prisotnost virusa in pripravili naslednji ukrepi za zajezitev širjenja okužbe," je prek spletne strani občine Hrastnik sporočil direktor Doma starejših Hrastnik Drago Kopušar

Do nadaljnjega so prepovedani obiski in vse aktivnosti v domu. Stanovalci se bodo morali zadrževati v svojih sobah oziroma v svojem nadstropju. "Informacijo, da je ena delavka okužena in da je zato potrebno preventivno omejiti gibanje v domu, so stanovalci dobro sprejeli, zato upamo, da nam bo s skupnim prizadevanjem, razumevanjem in sodelovanjem uspelo," je sporočil Kopušar. "Vsi stanovalci se trenutno počutijo dobro in ne kažejo znakov okužbe." 

Portorož Covid-19 Slovenija Tako (ne)varna je slovenska obala

Kot poroča portal Zon.si, naj bi bilo na območju Hrastnika okuženih več družin. Skupine več okuženih pa naj bi bila v soboto na večji zasebni zabavi, kjer je bilo okoli 50 povabljencev. 

Po podatkih Sledilnika Covid-19 so v Hrastniku pred dvema dnevoma potrdili dve novi okužbi, skupno naj bi imeli 9. julija v občini 4 aktivne okužbe. V Sloveniji je trenutno 236 aktivnih primerov. Podatki za petek še niso objavljeni. 

Covid-19 Raziskava Zdravje Prekuženost v Sloveniji je manjša, kot so mislili do sedaj

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.