Slovenija
31264 ogledov

Pahor kritiziral Janšo za volanom

Janez Janša in Borut Pahor Družabno omrežje X
Nenavaden par pomagal pri čiščenju posledic poplav. In Janša celo stopil v bran Golobu.

Kamere so v petek v objektiv ujele prizor, ki je povzročil že veliko komentarjev in muzanja na družabnih omrežjih. Nekdanji predsednik države Borut Pahor se je kot sovoznik peljal v avtu, ki ga je vozil nekdanji premier Janez Janša. Posneto je bilo na poplavnem območju, kjer sta politika družno pomagala odpravljati posledice ujme.

Pahor je ob tem komentiral, da gre z Janšo za volanom bolj počasi. "Janez noče prehitevati, ker to pomeni vožnjo po levi," je hudomušno dodal.

Oba sta nekoč politično stala na nasprotnih bregovih, se je pa njun odnos spremenil, ko sta hkrati zasedala najvišji funkciji v državi. 

Dvojici sta se sicer v petek pred objektivi pridružila tudi zdajšnji premier Robert Golob in predsednica države Nataša Pirc Musar, ko sta si ogledovala razmere na terenu pru Strugah pri Lučah. Nekateri so hitro našli priložnost, da so premierja Goloba kritizirali, ker tudi sam ni prijel za lopato, a ga je Janša v pogovoru za Radio Ognjišče vzel v bran, saj da naloga predsednika vlade v tem hipu ni čiščenje blata z lopato, temveč organizacija pomoči, "zato so kritike v tej smeri neupravičene."

obisk predsednika vlade Roberta Goloba v Strugah pri Lučah poplave Borut Pahor | Avtor: Nebojša Tejić/STA Nebojša Tejić/STA

"Za to smo mi, ki teh funkcij nimamo," je dodal in pripomnil, da ima Golobova vlada kljub določenemu nestrinjanju "vso našo podporo, nasvete, karkoli pač želijo."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 54
  • jezero 13:09 14.avgust 2023.

    ¸Borut je pa res pojedel veliko šleparjev zastonj slovenskega kruha. Pa navozil se je z zastonj audiji. Edino, kar pa zna je poskrbeti zna za svojo ta zadnjo!

  • Stane Adamič 12:17 14.avgust 2023.

    OFICIRJI JLA so zelo dejavni v Sloveniji, da Slovencem ubijajo duha.

  • Grof 08:56 14.avgust 2023.

    Bolek in Molek

Sorodne novice