Slovenija
3755 ogledov

Pahor napovedal spremembe

Zmaga Boruta Pahorja
1/8
Anže Petkovšek
Za Boruta Pahorja je glasovalo 53 odstotkov volivcev. Napovedal je spremembe svoje politike.

Borut Pahor se je zahvalil vsem volivcem, ki so glasovali zanj. "Potrudil se bom, da bodo bolj verjeli v demokracijo in institucije tudi tisti, ki se tokrat za volitve niso odločili za volitve," je dejal. 

"Oglašal se bom večkrat"

Zmaga Boruta Pahorja Šarec priznal poraz Slovenija Na volitvah je zmagal Borut Pahor

Čestital je tudi Šarcu za odličen rezultat. "Mislim, da si je zaslužil naš aplavz ," je poudaril. "Rad bi se zahvalil ljudem, ki so glasovali zame pred petimi leti. Takrat so glasovali zame, ker so bili proti tedanjemu predsedniku. Tokrat so glasovali zame in za našo politiko.

Poudaril je, da se je prvič po dvajsetih letih zgodilo, da je nekdo na tako visokem položaju dobil vnovičen mandat. "Ne mislim, da sem z vsem, kar sem počel, kar sem rekel ali nisem rekel, bil zadovoljen ," je dejal in napovedal, da bo tudi v prihodnje predsednik vseh. "Povezoval bom, gradil bom na tistem, kar nam je skupno," je dejal. "Potrudil se bom, da se bom oglašal pogosteje in da bo moj glas bolj slišan. Vendar tako, a bom pomagal probleme reševati in ne poglabljati razlike."

Volitve 2017 štab Boruta Pahorja Slovenija V Pahorjevem štabu na trnih: "Tesno bo!"

Volilna abstinenca po besedah Pahorja kaže na nizko zaupanje ljudi v institucije. Obenem je povedal, da ga je volilna udeležba v drugem krogu pozitivno presenetila, ker ni bila nižja kot v prvem krogu. "Nisem preslišal glasov tudi tistih, ki mi niso zaupali," je poudaril. "Bom predsednik vseh."

Povedal je tudi, da je po izvolitvi že govoril po telefonu s hrvaško predsednico Kolindo Grabar-Kitarović. "Če bova ocenila, da bo srečanje koristilo odnosom med Slovenijo in Hrvaško, bova to storila še v njenem sedanjem manatu," je dejal. Glede Mercatorja pa je povedal, da ne pričakuje, da bo država Mercator reševala z nakupom. "To predstavlja tvegan nakup, sicer pa mislim, da je Mercator solidna družba."

V štabu adrenalinsko

"Ni bilo nervoze, bil pa je adrenalin," o pričakovanju rezultatov v volilnem štabu pravi Dušan Kumer, vodja Pahorjevega štaba. "Glede na razmere in na odločitve, ki jih mora sprejeti slovenska politika, v kateri ima pomembno mesto predsednik države, so izkušnje, ki jih ima predsednik Pahor, še kako na mestu. Zdaj ni več časa za eksperimentiranje in učenje. Poštenost in iskrenost Boruta Pahorja bo v prihodnosti odigrala zelo pomembno vlogo."

Na vprašanje, kje se bo vstop Marjana Šarca v državno politiko najbolj poznal, Kumer odgovarja: "Na to je treba počakat, vendar pa je bilo v zvezi z novimi obrazi vsaj v zadnjih dveh mandatih povezanega precej razočaranja."

volitve 2017 "Prigovarjajo me!" Slovenija Marjan Šarec: "Če bodo ljudje želeli, bom šel na parlamentarne volitve prihodnje leto!"

"To je dokaz, da je bil drugi krog nepotreben, že v prvem krogu je bil gospod Borut Pahor najmočnejši, saj je imel več kot dvajset odstotkov prednosti pred gospodom Šarcem. Škoda, da smo zapravili še tri tedne in veliko proračunskih sredstev. Rezultat bo pa tak, kot bi že moral biti v prvem krogu," pa pravi predsednik Desus Karl Erjavec. "Glede na izjave, ki jih je v predvolilni kampanji dajal gospod Šarec, lahko rečem, da gre za stališča, ki so podobna stališčem Modernega centra. Njeni člani so prišli kot nov obraz in tudi gospod Šarec prihaja kot nov obraz. Del volilnega telesa pa vedno glasuje za nove obraze." 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Jose Bulgaras 07:27 13.november 2017.

    spremenil bo on samo lokacijo svojega bivališča in to z nakradenim oziroma našim denarjem...

  • Avatar Darko Capek
    Darko Capek 07:08 13.november 2017.

    spremembe da bodo še bolj kradl in lagal, lopovi, banda gnila.......................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 06:21 13.november 2017.

    A bo spremenil način slikanja za Instagram in jedilnik,Forrest Gump?