Slovenija
5637 ogledov

V štab Pirc Musarjeva prispel Milan Kučan: To je povedal ...

Novice: "Ni prav, da se vračamo v enopartijski sistem" - Milan Kučan Anže Petkovšek
Po prvih preštetih glasovih je kandidatka za predsedniški položaj nagovorila zbrane v njenem štabu.

Pirc Musarjeva, ki volilne rezultate s podporniki čaka v štabu v Ruski dači, je že odprla penino. Kandidatko je po 50 odstotkih preštetih glasov predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič že razglasila za predsednico države. "Moja prva poteza, želela bi se srečati s vsemi predsedniki parlamentarnih strank, želim, si da bi vsaj na enem področju našli konsenz, Predvsem si želim strpnega dialoga med vsemi nami. Dajmo se poslušat," je dejala.

volilni štab Nataša Pirc Musar Slovenija Tako je Pirc Musarjeva na prijazen način zbodla Janšo in Logarja

"To je pomembno simbolno sporočilo Slovenk in Slovencev. Ljudje so povedali, da želijo nekaj novega in Nataša Pirc Musar je nekaj novega. Ona pripada drugačni generaciji in verjamem, da lahko naredi veliko. Mi moramo danes gledati na stanje države leta 2030 in 2050 in moramo poskrbeti, da bo Slovenija takrat drugačna. Ne bom dajal nasvetov, za katere ne bom vprašan. Ne želim dajati nasvetov po svojem okusu," je v izjavi povedal Danilo Türk, ki je prispel v štab Pirc Musarjeve.

Nataša Pirc Musar mama mama Nataše Pirc Musar | Avtor: Saša Despot Nataša Pirc Musar in njena mama Saša Despot

Ta je dodala, da je že večkrat povedala, da si želi nasvetov vseh treh predsednikov, tudi Boruta Pahorja, ko bo zaključil mandat: "Gospod Türk in Kučan pa sta mi že veliko pomagala in vem, da mi bosta tudi v prihodnosti. V preteklosti se z bivšimi predsedniki ni ravnalo lepo, želim si, da se bo v prihodnosti to spremenilo."

V štabu se je oglasil tudi prvi predsednik Milan Kučan, ki je dejal, da je pričakoval takšen razultat. "Bil sem njen podpornik od vsega začetka. Prepričan sem bil, da bo s svojo iskrenostjo, vero v pravno državo, spoštovanjem do ljudi, dostojanstvom in pripravljenost na pogovor o vsem, prepričala ljudi. Očitno jih je." 

"Prepričan sem, da bo znala vrniti ugled instituciji predsednika države, da bo vrnila avtoriteto tej instituciji. Zdi se mi, da je z  njeno zmago, skupaj z zmago Roberta Goloba na parlamentarnih volitvah, v slovensko politiko vstopila neka nova generacija, obrnjena v prihodnost, neobremenjena s starimi delitvami," je še povedal Kučan. 

Takoj po razglasitvi prvih volilnih rezultatov je izjavo podala tudi predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič, vidno razpoložena in zadovoljna z rezultatom. 

Kot je znano, je imela stranka Gibanje Svoboda svojega kandidata - Milana Brgleza- v drugem krogu pa so podprli Pirc Musar: "Rezultati sicer še niso dokončni, sem pa izjemno vesela, da sem lahko danes ob prvi predsednici Republike Slovenije," je dejala. Sicer pričakuje zelo tvorno sodelovanje z DZ. Kot je sama povedala, bi se rada sestala z vsemi štirimi predsedniki. "Verjamem, da se bo trudila za konsenz in verjamem tudi, da bo ostro opozarjala, če bo oblast skrenila v napačno smer."

"Čez pet minut si bomo upaliu odpreti penino," je po mikrofonu ob 20.15 veselo oznanil mož kandidatke Aleš Musar.

Nataša Pirc Musar | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Komentarjev 57
  • Avatar luckyss
    luckyss 06:18 14.november 2022.

    Sam sem sicer proti temu, da se upokojeni politiki javno mešajo v politično dogajanje..Ampak je pač tako, nekateri imajo kljub upokojitvi še vedno vpliv med ljudstvom, ker so s svojim delom pustili pozitiven vtis...Za razliko od Janše, katerega podpora deluje ...prikaži veče uničevalno...Grem stavit, da bi Logar zmagal, če bi se ga Janez odrekel s kakšnim sočnim tvitom...Janeza nikoli nisem imel za zarukanega, čas je da svoje mnenje spremenim...

  • bobubob 23:28 13.november 2022.

    Genska manipulacija iz leta 45+ še vedno prinaša 'sadove'.....toliko bolj, ker je svoj pospešek tej degenerativni smeri dodala svoje še hlapčevska Janševa vlada z novim psihofizičnim vbrizgavanjem strupa.

  • dragica144 23:07 13.november 2022.

    Mali, sivi in ničvreden. Izgleda, da se ga ne bomo nikoli rešili.

Sorodne novice