Slovenija
6142 ogledov

Pivčevi hrbet obrnil tudi Gantar. Bo DeSUS izstopil iz vlade?

Tomaž Gantar Saša Despot
Poziv k odstopu je oklical za 'pravo odločitev' in priznal, da mu trenutni način vladanja ni blizu.

Pivčeva bi po njegovem mnenju morala čim prej odstopiti

Predsednik sveta DeSUS in minister za zdravje Tomaž Gantar meni, da je poziv poslanske skupine DeSUS k odstopu predsednice stranke Aleksandre Pivec prava odločitev. Prav bi bilo, da Pivčeva osebnih interesov ne bi postavljala pred strankine in bi čim prej odstopila z mesta predsednice, je za STA navedel Gantar.

"Žal o razmerah znotraj stranke, njenem vodenju in spornem ravnanju predsednice že predolgo javno razpravljamo in škodujemo ugledu stranke," ugotavlja Gantar. Po njegovem mnenju bi bil odstop Pivčeve časten izhod "ob znanih obremenjujočih ugotovitvah, ki jih ni uspela ovreči".

Nekoč tesen zaveznik v boju proti Erjavcu

Pivčeva se sicer očitkov v stranki otepa že nekaj časa, enotne podpore poslanske skupine pa ni imela niti na januarskem kongresu, na katerem je premagala dolgoletnega predsednika Karla Erjavca. Je pa Pivčevo na kongresu odločno podprl Gantar, čigar podporo je, sodeč po izjavah, izgubila.

Seja sveta stranke morda že prihodnji teden

Sejo sveta stranke, ki bo tudi po pozivu poslanske skupine glasoval o zaupnici predsednici, bo po Gantarjevih navedbah sklical v roku, kot je predlagala poslanska skupina DeSUS. To je do 25. avgusta, morda pa že prihodnji teden.

DeSUS, Aleksandra Pivec Odgovor Slovenija Pivčeva ne bo odstopila, bi pa pregledala stare račune bivših ministrov

Poslanska skupina DeSUS je Pivčevo, ki stranko vodi od januarskega kongresa, po očitkih v medijih zaradi nejasnosti pri plačilih ob gostovanjih po Sloveniji pozvala k takojšnjemu in nepreklicnemu odstopu. Če tega ne bo storila, predlagajo svetu stranke, da ji izreče nezaupnico. Poslanci so enotni in Pivčevi očitajo, da je DeSUS pod njenim vodstvom postala stranka afer. 

Eden od komentatorjev Gantarjevega twitta je zapisal, da če ne bodo poleg odstopa predsednice izglasovali tudi izstopa iz te "uničujoče" vlade, bo ugled še naprej padal. "Resnično verjamem, da vam ta fašistični način vladanja ni blizu," je zapisal, na kar je Gantar pomenljivo odgovoril: "Drži, takšen način mi ni blizu."

Sestanka z ministrico se nekateri poslanci sploh ne bodo udeležili

Pivčeva je na novinarski konferenci, ki je bila v ponedeljek neposredno po njenem srečanju s poslansko skupino, dejala, da je za odločitev o tem, ali bo pozivu poslancev k odstopu sledila ali ne, še prezgodaj. Meni, da je treba prej razmisliti o tem, kaj je najboljše za stranko. Na novinarski konferenci so napovedali, da bo vodstvo stranke še ta teden zahtevalo pogovor s poslansko skupino o prihodnosti stranke.

A za zdaj ni jasno, če se bo kdo od poslancev sploh odzval povabilu na srečanje z vodstvom, ki naj bi bilo v petek. Vodja poslanske skupine Franc Jurša je za STA povedal, da ne, ker odhaja na dopust, za druge poslance pa še ne more z gotovostjo povedati. Tudi poslanec Branko Simonovič se sestanka ne bo udeležil, je potrdil za STA.

Aleksandra Pivec "Izgubila sem živce" Slovenija Nov sporen račun Pivčeve, ta se oglaša z dopusta

dezurni@zurnal24.si

 

 
Komentarjev 28
 • Avatar Jože Kramar
  joze8 15:30 12.avgust 2020.

  Gantar mi deluje kot prikriti vohun vedno ruši sam paq ni sposoben da bi se upru globoki državi katera ga drži v šahu. Je navaden ničvrednež brez jajc.

 • kapibara1 09:50 12.avgust 2020.

  Že ob pojavljanju ob Coroni, v medijih, mi je bil neki sluzko ljigavi.. Ni toti za v politiko- 100% da ne..

 • praufo 20:56 11.avgust 2020.

  tale gantar je pa taka migolja ... jao , jao ... nekaj jamra pa čivka, pa bluzi ... tipičen šrink, psihiater al psiholog al seveda sajko ... čisti jamrač in blefer, ... jah veste pa to pa to ... jah, ...prikaži več jah ... pa sapo zajame pa spet zajamra ... blefer

Sorodne novice