Slovenija
31 ogledov

Plačilo globe v redarjev žep?

prometni znak, parkiranje, Ljubljana 2
1/3
bralec Rene
Poškodovan znak si vozniki razlagajo kot dovoljenje za parkiranje. V nasprotno jih prepričajo lisice na avtomobilih.

Bralec nam je jezen poslal fotografije z dne 13. julija ob 9.30 na Vojkovi cesti 63 pred ekonomsko fakulteto (EF) v Ljubljani. Redarji so na ob cesti parkirana vozila nataknili lisice. Pravi, da v nekaj letih študija ni doživel, da bi tam delili kazni. Z drugimi vozniki, ki so tam parkirali, so si poškodovan prometni znak razlagali kot oznako cone, namenjene parkiranju. "Dodatno sta kriminalko začinila uslužbenca Mestne občine Ljubljana (MOL), ki sta npr. na moledovanje celjske kolegice, naj ji le odkleneta lisice, ker se ji mudi domov in noče prespati v avtomobilu, precej nesramno in glasno odvrnila 'boli me k****'," se jezi bralec.

Na obvestilo o prekršku po zakonu sploh ni ugovora, postopek odklepanja lisic pa je možno sprožiti samo osebno, in sicer na naslovu v Ljubljani, ki ga tujci (na EF poteka poletna šola) težko najdejo, da ne omenjam dodatnih stroškov za taksi oziroma avtobus, še piše naš bralec in dodaja, da sta redarja omenjeni študentki na koncu le odklenila vozilo, nista pa ji izstavila računa ali drugega potrdila o plačilu 50 evrov.

Na pojasnila mestnega redarstva še čakamo.

Komentarjev 2
  • allstarr111 10:31 26.september 2011.

    Treba začet tele redarčke mlatit ko vole u kupusu, pa še celo vodstvo MOL-a zraven. Treba bando nagont delat, ne pa da maltretira pošten narod, sploh ne vem kdaj jim je uspelo tole uzakonit. Bi bili treba razmislit o kakem ...prikaži večm referendumu na to temo.

  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 18:00 14.julij 2011.

    Na obvestilo o prekršku po zakonu sploh ni ugovora... Ustava pravi, da je pritožba možna! 25. člen(pravica do pravnega sredstva)Vsakomur je zagotovljena pravica do pritožbe ali drugega pravnega sredstva proti odločbam sodišč in drugih državnih ...prikaži več organov, organov lokalnih skupnosti in nosilcev javnih pooblastil, s katerimi ti odločajo o njegovih pravicah, dolžnostih ali pravnih interesih.