Slovenija
3238 ogledov

Ples snežink tudi na Obali

sneženje Portorož PrtScr Whatsupcams
Ponoči je zapadlo do deset centimetrov snega. Občasno sneži tudi ob morju.

Nadaljevalo se bo oblačno vreme z rahlim sneženjem. To je ponoči zajelo večji del države. Ponekod ga je po podatkih agencije za okolje zapadlo do deset centimetrov. 

Občasno sneži tudi ob morju. Ples snežink tako lahko v jutranjih urah opazujejo po vsej Obali, snežne odeje pa tam ni, saj so padavine prešibke. Sneg bo na obali prehajal v dež, pihala pa bo tudi šibka burja. 

Ponoči je največ snega zapadlo v Črnomlju in v Cerkljah ob Krki. V Črnomlju so ga namerili novih 6 centimetrov, na letališču Cerklje ob Krki pa 7. Najvišjo snežno odejo imajo po pričakovanju v gorah. Na Voglu je tako visoka 71 centimetrov, centimeter manj na Kredarici. Več kot dvajset centimetrov skupne višine snežne odeje pa so zjutraj ob 7. uri namerili še na Vojskem in na Katarini nad Ljubljano.

Prihajajo hladna jutra

Jutri bo v zahodnem delu države deloma sončno, drugje pa pretežno oblačno. V vzhodnih krajih bo tako občasno še naletaval sneg. Na Štajerskem in v Prekmurju bo pihalo severni veter, burja na Primorskem se bo okrepila. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do -2, v krajih z burjo malo nad 0. Najvišje dnevne bodo od -2 do 1, na Primorskem do 7 stopinj Celzija. 

V petek bo na vzhodu pretežno oblačno, drugje delno jasno. Ponekod bo pihal severni veter, na Primorskem zmerna burja. V soboto bo povečini sončno z občasno zmerno oblačnostjo, veter bo oslabel.

Pogled na desetdnevno napoved razkriva, da lahko v prihodnjih dneh računamo na precej mrzla jutra. Na severozahodu države se lahko v petek živo srebro zjutraj spusti do  -16 stopinj Celzija, v osrednji Sloveniji do -6 stopinj, kakšno stopinjo pod ničlo pa bi lahko bilo tudi na Obali. 

vreme napoved | Avtor: Meteo.si Meteo.si

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice