Slovenija
7689 ogledov

Po incidentu v Kamniku direktor odstopil s položaja

Rok Jarc Visitkamnik.com
Rok Jarc, direktor Zavoda za turizem in šport Kamnik, je v sredo v prostorih kamniškega TIC-a fizično napadel uslužbenko zavoda. Sprva je to zanikal in trdil, da ji je le proti njeni volji odvzel telefon, zdaj pa naj bi Jarc odstopil s položaja.

Spomnimo, po poročanju spletnega portala kamnik.info naj bi Rok Jarc, direktor Zavoda za turizem in šport Kamnik, v prostorih kamniškega TIC-a fizično napadel uslužbenko zavoda. Pred direktorjem naj bi jo rešil šele njen sodelavec, dogodek pa so obravnavali tudi policisti. Ti naj bi zoper Jarca vodili predkazenski postopek zaradi suma storitev kaznivih dejanj zoper delovno razmerje in socialno varnost.

Obvestila redarjev Prehitra vožnja Slovenija Rešujejo življenja, redarji jim pošiljajo kazni

Kot je napadena zaposlena novinarjem Kamnik.info zaupala v telefonskem pogovoru, jo je Jarc šikaniral tudi zato, ker ga je večkrat opozorila na njegove nesprejemljive metode dela in posledično škodo, ki se s tem povzroča zavodu in mestu. Zato naj bi jo želel prisiliti v to, da bi se vsega naveličala in dala odpoved. "Uslužbenke zavoda nisem poškodoval, drži pa, da sem ji iz rok proti njeni volji vzel mobilni telefon," je svojo plat zgodbe opisal Jarc, ki dogodka sprva ni želel komentirati.

Kamnik Slovenija Direktor javnega zavoda vsem na očeh fizično napadel zaposleno

"Ne drži, da naj bi se nad uslužbenko zavoda agresivno znesel in jo fizično napadel na način, kot na podlagi nepreverjenih dejstev opisujete v objavljenem članku, niti uslužbenka zavoda na delovnem mestu ni bila šikanirana in mobingirana," je med drugim zapisal Jarc.

Kamnik | Avtor: Saša Despot Občinska stavba, Kamnik Saša Despot

Po incidentu po zdravniško pomoč

Napadena zaposlena naj bi kasneje po incidentu poiskala zdravniško pomoč, a jo je na srečo odnesla brez hujših poškodb. Do nadaljnjega ostaja na bolniškem dopustu.

Kamnik.info piše, da je Jarc na izredni seji Sveta zavoda podal svoj odstop. Seja je bila zaradi nedavnih v javnosti in medijih precej odmevnih konfliktnih dogodkov med zaposlenimi zaprta za javnost. Kot še piše kamniški spletni portal, je Jarc na sejo prišel v spremstvu odvetnice, tam pa je bila tudi uslužbenka, ki direktorju očita fizični napad in šikaniranje na delovnem mestu.

Kamnik nov zaplet Slovenija To po incidentu pravi direktor, ki naj bi fizično napadel zaposleno

Kamnik.info je na svoji spletni strani zapisal izjavo, ki so jo po koncu seje podali člani Sveta zavoda: "Svet zavoda se je na seji seznanil z nedavno problematiko dogajanja v Zavodu za turizem in šport v Kamniku. Svoje stališče sta predstavila tudi oba vpletena, zaposlena v zavodu ter direktor zavoda. Prisotni člani Sveta zavoda obsojajo vsakršno nasilje, in sicer tako verbalno, kot tudi fizično. Prisotni člani Sveta zavoda so sklenili, da bodo o nadaljnjih korakih odločali o prihodnjem tednu, s sprejetimi sklepi pa bodo seznanili tudi zainteresirano javnost."

Novice: Pri nas. Streljal v avto. po umoru Slovenija "Večkrat jo je tudi klical v službo in ji grozil, kaj vse ji bo naredil"

Pri Kamnik.info so uspeli neuradno izvedeti, da je direktor Jarc članom sveta podal svoj odstop, ki pa ga mora Svet zavoda prejeti še v pisni obliki. Pričakovati je, da bodo člani Sveta zavoda odstop sprejeli in potrdili.
 

Komentarjev 14
  • Patricia_Flores 12:34 14.februar 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎

  • kapibara1 10:43 14.februar 2022.

    Zdej ga pa prčakat v eni mali temni ulici

  • andre 18:22 13.februar 2022.

    Zanimivo, kako so se spravili na Jarca. Spet pišejo o njem, ne da bi NJEGA kaj vprašali. Preizkušene metode diskreditacije. Žurnal24, povabite ga intervju in objavite NJEGOVO PLAT ZGODBE. Do takrat pa ste s takimi novicami navadnde pi*kice! In ne, Jarc ni Janšev!