Slovenija
23 ogledov

Po toči še nalivi v Murski Soboti

oranžni alarm 14. 7. 2011
1/13
Arso
Po toči, ki je zajela območje Murske Sobote sredi dneva, zvečer še nalivi. Zalite kleti, odkrite strehe in uničene poljščine.

Po toči, ki je zajela območje Murske Sobote okoli 12. ure, je po podatkih centra za obveščanje zvečer ob močnem nalivu zalivalo kleti v naseljih Černelavci, Pušča in Murska Sobota. Toča, velika kot lešnik, je povzročila nekaj škode na poljščinah, predvsem vrtninah. O toči so sredi dneva poročali tudi iz Moravskih Toplic, kjer je poškodovala avtomobile, parkirane pred Termami 3000.

Nekaj čez 16. uro je močno neurje s točo v velikosti jajca zajelo tudi Sv. Jerneja nad Muto na Koroškem. Uničilo je šest kvadratnih metrov strehe na stanovanjski hiši. Nekaj pred osmo uro zvečer je toča klestila tudi v občini Križevci v Prekmurju.

Oranžni alarm

oranžni alarm 14. 7. 2011 | Avtor: Arso Arso
Nevihte s točo, nalivi in močnimi sunki vetra so bile za danes popoldan in zvečer napovedane za Koroško, Štajersko in Prekmurje. Za severo- in jugovzhod države so izdali oranžni alarm, kar "pomeni, da je treba spremljati vremensko stanje in ne načrtovati aktivnosti, ki bi posledično lahko bile problematične zaradi vremena."

Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji bodo nastajale plohe in nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 18, na Primorskem do 20, najvišje dnevne do 21 do 29 stopinj.

Vreme konec tedna

Delno jasno s spremenljivo oblačnostjo lahko pričakujemo tudi ves konec tedna, predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji so vnovič napovedane plohe in nevihte.

Sonce na morju, gneča na cesti

Danes bo večinoma sončno in vroče, pihal bo jugo. Morje bo rahlo do zmerno vzvalovano z dnevnimi temperaturami okoli 33 stopinj. "Malenkost bolj sveže bo, ne bo pa neviht," je povedal Strajnar. Konec tedna na Prometno-informacijskem centru (PIC) spet pričakujejo gneče. "Na pot se odpravite v petek popoldne ali zvečer, ne pa v soboto zjutraj, ko je na naših cestah veliko turistov iz Nemčije," opozarja Vasja Podkrižnik s centra.

Vreme v gorah

Danes se v gorah lahko pojavi kakšna nevihta, sicer pa bo deloma sončno s šibkim do zmernim južnim vetrom. Na 1.500 metrov bo okoli 19, na 2.500 pa 12 stopinj Celzija. Že jutri bodo plohe in nevihte pogostejše, spremenljivo do pretežno oblačno bo, občasno tudi megleno. "Predvsem jutri odsvetujemo obisk gora, v soboto in nedeljo pa pogojno," so nam še povedali na agenciji.


Če bo neurje povzročalo težave tudi v vašem kraju, nam pošljite fotografije prek spodnjega obrazca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.