Slovenija
2468 ogledov

Po volitvah spet spremembe pri Utripu

Utrip na TV Slovenija Reševalni pas/Twitter
Po volitvah nove spremembe na nacionalni televiziji, ki jih je hudomušno najavil kar avtor Zrcala tedna.

Konec novembra lani je programski svet RTV Slovenija potrdil predlog programsko-produkcijskega načrta (PPN) zavoda za leto 2022, ki je prinesel spremembe v Informativni program TV Slovenija. Ukinili so oddaje Politično s Tanjo Gobec, Dnevnikov izbor, Slovenija v letu in Svet v letu. Del vsebin informativnega programa, kot so Zrcalo Tedna in Utrip, pa so selili na drugi program TV Slovenija. Skrajšali so tudi Dnevnik in Odmeve.

Utrip na TV Slovenija Ogorčenje Slovenija Sobotni Utrip na TV Slovenija razburja

V. d. direktorja Televizije Slovenija Valentin Areh je zavrnil očitke, da poskuša predlog krčiti vsebine informativnega programa. Pojasnil je, da na prvo mesto želijo postaviti predvsem interes gledalcev. Informativni program TV Slovenija je po njegovih besedah v resni krizi. Večini oddaj že leta pada gledanost, med njimi tudi Dnevniku in Odmevom.

RTV Slovenija Slovenija Novinarji RTVS: Nikogaršnji hlapci nismo in ne bomo tiho

Kolektiv informativnega programa Televizije Slovenija, Društvo novinarjev Slovenije in Sindikat novinarjev Slovenije so programski svet pred sejo novembra lani pozvali, naj programske spremembe, kot jih v načrtu predvideva vodstvo javnega zavoda, zavrne, a se to ni zgodilo.

RTV Slovenija Slovenija Vodstvo RTV zaradi včerajšnjega poziva nad Marto Kos

Avtor oddaje Zrcalo tedna, pa je v nedeljo ob koncu zadnjega prispevka hudomušno najavil, da včasih kakšna dobra novica pride tudi iz njihove TV hiše in s 1. majem napovedal spremembe. Zrcalo Tedna in notranjepolitični dvojček Utrip se z 2. programa ponovno vračata na prvi program, spet znotraj televizijskega dnevnika. Po naših informacijah bo daljši tudi TV Dnevnik, ki se bo začel tri minute prej, ob 18.57.

Po informacijah, ki smo jih pridobili na zurnal24.si, je generalni direktor RTV Slovenija Andrej Grah Whatmough opravil več pogovorov z novinarskim kolektivom, ki je podalj spremembe. Grah Whatmough je predloge podala na Programski svet, ki je sprejel le tri omenjene. Po naših informacijah novinarji na nacionalni televiziji od vodstva zahtevajo, da sprejmejo odgovornost za programsko škodo, ker načrt, ki so si ga zamislili, ni zaživel.

Komentarjev 12
  • cc86f94e82ee4c080fff3b6cc8ddf72896f3f747 15:19 18.april 2022.

    Oponasamo Orbanstan....🤮🤮

  • eminenca 14:50 18.april 2022.

    moje mnenje je, da se oblast sploh ni resno lotila odprtih vprašanje rtv-ja ... da ne govorimo o programskih shemah operaterjev, ampak to je druga tema ... kdaj bodo ta rtv že enkrat razbil na nujni državni infrastrukturni del in ...prikaži več komercialni, ki bo postal tv kanal operaterjev? nihče se tega ne loti, kar se pa tiče programov pa nič pretresljivega, užaljeni marcel, utrip 2., pa kaj, tanja gobec odpade, pa kaj, sej je itak skoz nabita... malo kozmetike, drugače pa nič posebnega, zakaj tako jamrate

  • Jernej65 10:09 18.april 2022.

    Oblastnikom se je poseganje v RTV pred volitvami zelo maščevalo. SDS se je prav na soočenjih, ki so potekala na RTV najbolj osramotila. Bolj kot jih je nesposobni Pirkovič poskušal vleči iz dreka, bolj so se pogrezali vanj. Gledanost katastrofalno ...prikaži več pada. Uvoženi ljudje iz Nova 24 bodo gledanost RTV skenslali na % gledanosti Nova 24. Spet jim ni uspelo. Gledalci vstrajno bežijo od medijev, kjer se s svojo resnico vpleta SDS.