Slovenija
15996 ogledov

Golob zmagal v bitki proti RTV Slovenija

Svoboda Robert Golob Anže Petkovšek Volilna konvencija stranke Gibanje Svoboda, na kateri so predstavili programska izhodišča in kandidate za državnozborske volitve.
Gibanje Svoboda na TV Slovenija kot parlamentarna stranka.

Upravno sodišče je po informacijah N1 ugodilo tožbi Gibanja Svoboda. Stranka Roberta Goloba se je namreč pritožila zaradi neenakopravne in diskriminatorne obravnave na predvolilnih soočenjih na RTV Slovenija, saj so Gibanje Svoboda uvrstili med neparlamentarne, Našo deželo Aleksandre Pivec pa med parlamentarne stranke.

Njihova odločitev torej pomeni, da lahko Golobova stranka v četrtek na nacionalni televiziji že sodeluje na soočenju strank, zastopanih v parlamentu.

Razprave se bo v imenu Gibanja Svoboda udeležila Marta Kos.

Zakaj Pivčeva da, Golob pa ne?

Vodstvo RTV Slovenija je Golobovo stranko uvrstilo med neparlamentarno, čeprav sta njena člana ter kandidata tudi poslanca Janja Sluga in Jurij Lep (SMC in DeSUS). Pri stranki Aleksandre Pivec Naša dežela, kjer kandidirata poslanca Branko Simonovič in Ivan Hršak (oba DeSUS) so nastopili z drugačnimi argumenti in stranko med parlamentarne uvrstili na podlagi "pravnega nasledstva stranke DeSUS", čeprav slednja še vedno obstaja in se predvolilnih soočenj na TV Slovenija tudi redno udeležuje. 

Šlo naj bi za podoben primer kot pri Zavezništvu Alenke Bratušek, ko so ji pred osmimi leti priznali status parlamentarne stranke kot naslednice dela Pozitivne Slovenije, so se sklicevali na RTV Slovenija.

Enako obravnavo na TV Slovenija, torej kot parlamentarna stranka, zdaj zahteva tudi Naša prihodnost Ivana Galeta, saj na njihovi listi kandidira aktualna poslanka Violeta Tomić. Na TV Slovenija so po Galetovih besedah poslali dopis oz. zahtevo, v kolikor jim ne bo ugodeno pa bodo enako kot Gibanje Svoboda vložili tožbo na upravno sodišče. Ob tem Gale poudarja, da sicer ne vidi potrebe po vlaganju tožbe, če takšna sodba že obstaja. "Sodna praksa je jasna," je zaključil Gale, ki pravi, da soočenj na TV Slovenija sicer ne bodo bojkotirali.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 63
  • ico8 10:47 07.april 2022.

    Uboga leteca podgana, sedaj, ko ima priloznost, si pa spet ne upa pred JJ- ja!

  • Plavi-mil 08:42 07.april 2022.

    Kaj mu pomaga, če se userje ob prvem izzivu in si ne upa soočiti z PV, ta narcis bi vodil Slovenijo, še doma ne upa nastopati, kako bi pa v tujini, isti drek je kot Šarec, ob prvem nastopu v ...prikaži več tujini se je usral in vrgel puško v koruzo.

  • mirror 08:37 07.april 2022.

    Kdaj bo elektro oligarh pokazal dohodninsko napoved?

Sorodne novice