Slovenija
20 ogledov

Podizvajalci želijo direkten odgovor od vlade

Neplačani podizvajalci so šli v ponedeljek pred Dars. (Foto: Benjamin Kovač) Žurnal24 main
Podizvajalci še vedno čakajo na plačila Darsa. V sredo želijo odgovore.

Dars je na pobudo ministrstva za promet podizvajalce povabil na pogovore, ki so se končali že pred tednom dni. Od takrat podizvajalci še niso dobili nikakršnega odgovora, zato še vedno ne vedo, ali bodo dobili poplačila ali ne.

Vse bolj pa kaže, da dogovora ne bo. Enako meni tudi Mirko Požar, predsednik združenja podizvajalcev pri podjetniško-trgovski zbornici. "Na to, da Dars nima namena plačati, tako ali tako ves čas opozarjamo. Kljub temu bomo svoje aktivnosti oziroma kampanjo peljali naprej, potem bo to nekdo slej kot prej že odločil. Če ne bo ta vlada, bo naslednja, če ne bo v Sloveniji, bo pa v Bruslju," je za zurnal24.si povedal Požar.

Poudarja, da morajo investitorji spoštovati podizvajalce in jim plačevati opravljeno delo. Zato se bodo naslednji teden v sredo odpravili na vlado. "Od predsednika vlade želimo direkten odgovor. Ali smo žrtev kakšne višje politike ali nas bodo pustili na cedilu ali nas bodo rešili in tako zastopali interese pravne države."

Komentarjev 1
  • privat 08:11 21.avgust 2011.

    koga briga kaj si želijo butasti delavci??? Kar vi štrajkajte...si nekdo misli?? Kaj pa če je res da so sindikati podkupljeni ali celo prestrašeni???

Sorodne novice