Slovenija
23000 ogledov

Podpredsednik podmladka SDS razburil z "receptom" za zdravljenje depresije

Andrej Hoivik POP TV
"To ni norčevanje, ampak rešitev," vztraja Hoivik.

Podpredsednik Slovenske demokratske mladine Andrej Hoivik je na predvolilnem soočenju na Pop TV, kjer so med drugim govorili tudi o stiskah mladih in strmem porastu duševnih bolezni, že našel "recept" za zdravljenje depresije.

Med prenosom je pogledal v kamero in nagovoril mlade: "Ne bodite depresivni, bodite aktivni. Pridružite se nam v Slovenski demokratski mladini in mislim, da bo tudi ta depresija kmalu odšla stran."

Duševne stiske otrok in mladostnikov se sicer poglabljajo, opozarjajo strokovnjaki, bolniki pa ne pridejo do ustrezne pomoči. V Evropi za duševnimi boleznimi trpi 19 odstotkov dečkov ter 16 odstotkov deklic starih med 15 in 19 letPandemija koronavirsne bolezni je korenito posegla v duševno zdravje otrok, kar dokazuje tudi Unicefova raziskava "Duševno zdravje otrok in mladih", ki podaja samooceno duševnega zdravja otrok in mladih v Sloveniji. Skoraj polovica vprašanih je pri sebi opazila porast stisk in tesnobe, več kot petina pa jih svoje duševno zdravje ocenjuje kot slabo.

NIJZ na svoji spletni strani navaja, da zaradi nepoznavanja ozadja duševnih motenj, vzrokov in povodov ter samih procesov, ki se v telesu odvijajo med duševno motnjo, ter stigme, ki je povezana z duševnimi motnjami, veliko posameznikov z depresivno motnjo ostaja nepravilno zdravljenih ali sploh spregledanih. "Poudariti je treba, da depresija ni znak osebne slabosti in da obstoj "jasnega" povoda ali vzroka za depresijo ne zmanjšuje potrebe po zdravljenju z zdravili."

Hoivik pa očitno meni, da zadeva ni tako kompleksna, kot se zdi strokovnjakom. To je ponazoril tudi v posnetku, ki ga je objavil na družbenem omrežju Instagram, "Kako se znebiti depresije v Moškrinu". Recept je po njegovem mnenju očitno trdo delo na kmetiji, natančneje kidanje hlevskega gnoja. "Koliko časa to delaš," Hoivik sprašuje sogovornika. "Ja, dokler nisi pozdravljen, toliko časa," mu ta odgovori.

Medtem ko so mu v Mladem forumu SD očitali, da se odkrito norčuje iz enega največjih problemov mladih v zadnjem desetletju, Hoivik vztraja pri svojih trditvah. "To ni norčevanje, ampak rešitev," je jasen. Dodaja, da tako ne bi več zapravljali "več deset evrov na uro za NVO-je, ki komaj čakajo, da se izvoli KUL" in da ne bi denarja pospravili v svoje žepe "namesto v gradnjo novih študentskih domov in stanovanj".

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 26
  • Avatar Leon
    Leon 16:36 15.april 2022.

    Na uradu za demografijo, ki ima sedež v Mariboru, je za zdaj sedem zaposlenih, med njimi tudi nekdanja poslanka, članica ministrskih kabinetov Jasmina Opec Vöröš, vodja koalicije Za otroke gre Aleš Primc in Jon Petek, sin dolgoletnega politika, svetovalca in ...prikaži več urednika medijev pri SDS Mira Petka. Do konca leta je predvidenih 19 javnih uslužbencev ...to je center za psihološko pomoč mladim stranke SDS .

  • Avatar VINOVERITAS
    VINOVERITAS 14:54 15.april 2022.

    youtu.be/pXjmQM5b5fw zanimljiv posnetek, pol pa se pred narodom delajo svetnike

  • Avatar Leon
    Leon 13:42 15.april 2022.

    https://www.norakrava.si/celotna-redakcija-vremena-na-rtv-ju-odpuscena-z-lazno-napovedjo-pooblacitve-zeleli-skodovati-premieru/