Slovenija
6 ogledov

Pogovorov z Ropom ni bilo

patria oklepnik despot Žurnal24 main
Predsednik uprave Skupine Viator&Vektor Zdenko Pavček je na zaslišanju v zvezi z nakupi vojaške opreme dejal, da se glede nakupa nikoli ni pogovarjal z nekdanjim premierjem.

Preiskovalna komisija državnega zbora, ki pregleduje nakupe vojaške opreme v letih od 1994 do 2007, je kot prvo pričo v zvezi z nakupi vozil 6X6 zaslišala predsednika uprave družbe Skupine Viator&Vektor Zdenka Pavčka. Družba je namreč večinski lastnik ravenske Sistemske tehnike, ki je na osnovi javnega razpisa za državo dobavila 85 lahkih oklepnih vozil 6X6.

Pavček je izjavil, da se glede nakupa ni nikoli pogovarjal z nekdanjim premierjem Antonom Ropom, ki bo kot priča pred komisijo nastopil v četrtek. Pojasnil je, da posel za Sistemsko tehniko ni bil ekonomsko donosen, postal pa bi, če bi dobili tudi javni razpis za dobavo 8X8, kar je bila vizija podjetja.

"Zanima nas profesionalnost, ne pa politična usmerjenost," je povedal glede kadrovanja v podjetju in dodal, da je bil in še je v podjetju zaposlen tudi visok funkcionar največje vladne stranke SDS. Pavček v tem ne vidi nobenih težav, saj so tam verjetno zaposleni iz vseh političnih opcij.

Preiskovalna komisija sicer ugotavlja politično odgovornost nosilcev javnih funkcij, ki so sodelovali pri pripravi in izvedbi nakupa lahkih oklepnih kolesnih vozil 6x6, vladnega letala, havbic 155 milimetrov, letal Pilatus in pri obnovi tankov T55-S, financiranih v sklopu temeljnih razvojnih programov obrambnih sil v letih od 1994 do 2007. Danes bo zaslišala tudi nekdanjega državnega sekretarja na obrambnem ministrstvu Iztoka Podbregarja

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.