Slovenija
18787 ogledov

Policija opazila komentar: Našli junaka, ki je rešil očeta

Reševalno vozilo Žurnal24 main
Družina se je želela zahvaliti rešitelju njihovega očeta. Policija je opazila komentar pod našim člankom in našla junaka, ki mu je rešil življenje.

Na naši spletni strani smo v četrtek objavili prispevek o reševanju na Celovški cesti, kjer je moškega v sredo zvečer doletel srčni infarkt.

David Gale Reševanje Slovenija "Peljal sem se po Celovški, ko sem videl ustavljen avto in gručo ljudi"

Moški je imel srečo, da je takrat mimo pripeljal reševalec, ki je imel v svojem zasebnem vozilu defibrilator. Zaradi hitrega posredovanja je kmalu zadihal in vrnil se mu je srčni utrip. 

Oglasil se je bralec s podobno zgodbo

V komentarju pod prispevkom se je oglasil bralec s podobno zgodbo. "Jaz in moj oče ter naše ožje sorodstvo še vedno iščemo junaka, ki je na podoben način in na podobni lokaciji mojega očeta rešil 24. oktobra 2017 med 11.30 in 11.45," je zapisal komentator. "Če kdo to osebo pozna, ali ve zanjo, bi lepo prosil, da me kontaktira, da se mu osebno zahvalimo."

Bralec nam je pojasnil, da je njegov oče lani oktobra pri stari ljubljanski tržnici v Šiški, na križišču med Drenikovo ulico in Celovško, doživel srčni zastoj. "Danes je v redu, kar je pravi čudež, po takšnem oživljanju," je dejal. Tako kot v opisanem primeru, je bil rešitelj usposobljen reševalec. 

Oživljanje Zdravje Glavni razlog je strah, da bi nekoga poškodovali

Komentar pod prispevkom | Avtor:

Policija preverila evidence

Komentar je opazila policija in sporočila, da imajo dogodek, kot ga opisuje bralec, zabeležen v svojih evidencah. Naše uredništvo so zaprosili za kontakt in mi smo mu ga s privoljenjem bralca posredovali. 

"Uspeli smo povezati svojce z osebo, ki je rešila njihovega očeta," nam sporočila Maja Ciperle Adlešič s PU Ljubjana.

Bralec nam je pojasnil, da so izvedeli, da je očetu življenje rešil reševalec iz Kamnika. Srečati se nameravajo v prihodnjih dneh. 

V uredništvu se zahvaljujejo policiji za to prijazno potezo, želimo si, da bil lahko pogosto pisali o tako lepih zgodbah. 

Novinarsko konferenco ob prvem Svetovnem dnevu oživljanja. Video Zdravje "Gospod, na pošti na Čopovi leži moški, ki se ne odziva"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • Holly_Blake 16:53 19.december 2018.

    Po zapustitvi mojega prejšnjega dela pred 2 meseci, sem imel nekaj sreče, da sem izvedel o tej spletni strani, ki je bila za mene varčevanje z življenjem ... Ponujajo delovna mesta, za katere lahko ljudje delajo na spletu iz svoje ...prikaži več hiše. Moja najnovejša plača po tem, ko sem delala za njih 4 tedne, je bila za 28397 $ ... Neverjetno stvar je, da je edina stvar potrebna prepr0st0 tipkanje in dostop do interneta ... Preberite vse o tem tukaj ..... >>>>>>> www.Internet43.Com

  • Avatar Zala
    Zala 19:47 16.december 2018.

    Dajte vsem tem plemenitim ljudem ime in obraz. Predstavite jih, da bo tudi okolica in širše izvedela za svojega srčnega soseda, sokrajana ali sokrajanko. Vse dobro nas bogati.

  • Avatar vec
    vec 19:17 16.december 2018.

    super zgodba